Nggoleki
Nutup kothak panelusuran iki.

Apa Tack Welding? Njelajah Jinis lan Pentinge

Temokake pentinge welding tack, jinis, aplikasi, lan pentinge kanggo njamin presisi lan keselarasan ing macem-macem proses manufaktur.
HITOP / Blog / <a href="https://hitopindustrial.com/jv/apa-tack-welding/" title="Apa Tack Welding? Njelajah Jinis lan Pentinge">Apa Tack Welding? Njelajah Jinis lan Pentinge

Welding nggabungake rong potongan materi kanthi cara nyawiji lan nggabungake. Sawetara jinis sambungan welding digunakake kanggo macem-macem tujuan. Salah sawijining proses welding sing paling akeh digunakake yaiku tack welding. Iki minangka las sementara cilik sing ditindakake kanggo nggabungake bagean. 

Ateges, weld tack nyekel kabeh struktur bebarengan nganti dilas kanthi permanen. Welding Tack njamin bagean logam didadekake siji kanthi bener lan ora obah nalika welding. Ing artikel iki, kita bakal ngrembug macem-macem tack welding jinis, pro lan cons, lan proses. 

Pengertian Tack Welding

Pengertian Tack Welding

Panas lan tekanan digunakake ing bagean logam sajrone proses pengelasan tack. Iki ditindakake kanggo nggabungake bagean saka struktur kompleks kanggo sementara. Tack welds nyegah panggunaan clamps kanggo nahan struktur lan nggawe welding proses gampang. 

Multiple welds cilik sauntara wis rampung ing macem-macem lokasi ing bagean logam kanggo nggabungake. Dawane weld tack bisa beda-beda saka setengah inci nganti telung papat inci. Iki nggunakake arus listrik lan elektroda kanthi busur panas sing sithik.

Cara welding iki ndadekake luwih gampang kanggo ngelas struktur sing luwih gedhe lan luwih rumit tanpa kesalahan. Tack welding bisa nyekel macem-macem bagean saka struktur bebarengan kanggo nemtokake manawa ana bedo ing desain. 

Tujuan utama Tack Weld yaiku kanggo njaga struktur ing posisi sing tepat nganti proses pengelasan pungkasan. Kajaba iku, dawa lan wilayah tartamtu bisa gampang dilas kanthi welding tack. Iki welds cilik gampang kanggo nindakake lan mbusak. Dadi, yen ana owah-owahan ing desain struktur, bisa ditindakake sanajan sawise welding tack.

Tack welds wis rampung ing cara sing struktural bisa njupuk kaku welding final. Iki nyegah bagean lan struktur logam saka warping utawa dislocating. Mulane, padha duwe peran gedhe ing welding. 

Tack welding duwe macem-macem aplikasi, kayata: 

  • Manufaktur mobil
  • Soldering lan ndandani elektronik 
  • Nggawe kendaraan listrik 
  • Manufaktur lan ndandani PCB(papan sirkuit cetak) 
  • Konstruksi pesawat 

Apa Macem-macem Jinis Tack Welding?

Tack welding bisa dadi limang jinis. 

Standar Tack 

Iki rampung ing bagean cilik saka bahan sing mengko bakal dadi bagéan saka weld final. A joint weld standar njamin loro bagean tetep bebarengan kanggo weld final kanggo gampang gabung bêsik iki. Ukuran sendi sing tepat penting. Sampeyan kudu bisa nyekel bagean bebarengan nanging ora katon sawise welding final. Welding iki nyegah loro bahan saka bejat mati sak proses welding.  

Thermit Tack

Las iki ditindakake kanthi nyampur oksida wesi, bubuk aluminium, lan logam magnesium. Campuran bahan kasebut digawe panas ing ndhuwur 4000 derajat Fahrenheit kanggo nggawe welds tack ing struktur. Bisa digunakake kanggo nggabungake ril sepur, pipa baja, lan kabel.

Tack Ultrasonik

Mesin las listrik utawa gas digunakake ing pulsa cendhak kanggo nggawe las ing logam. Mesin bisa digunakake ing stroke cilik lan cepet kanthi kacepetan ultrasonik. Getaran akustik ultrasonik cilik iki nduweni frekuensi dhuwur lan nyekel bahan loro kasebut. Logam molten digunakake kanggo nggabungake rong bagéan saka struktur.  

Jembatan Tack Weld

Jembatan Tack Weld

Weld tack jinis iki migunani kanggo ngisi celah ing antarane rong bahan sing kudune pas. Kesenjangan iki bisa uga disengaja utawa amarga kesalahan desain utawa materi. Welds tack cilik digunakake gantian ing saben bagean saka struktur kanggo mesthekake materi bisa kanggo sekring lan kelangan ing proses tengen. 

Menapa malih, kakehan las ngirim ora digunakake nalika ngisi kesenjangan amarga bisa tiba liwat. Panas ing welding iki kudu dikontrol supaya ora ngrusak struktur; mulane, mung wong sing trampil sing bisa nindakake kanthi sukses. 

Hot Tack Weld

Hot tack weld digunakake kanggo nambah keluwihan logam pangisi yen ana longkangan antarane loro struktur. Hot tacks diarani asu / cleat. Iku nambah kekuatan liyane; Nanging, bisa uga mbutuhake karya liyane kanggo njamin tampilan estetis saka logam sing dilas. Iki bisa uga ora dadi las tack sing paling disenengi, nanging nindakake tugas kanggo nggawe celah ing antarane bagean. 

Pentinge Tack Welding 

Tack welding sauntara, nanging penting banget nalika nggabungake rong struktur bebarengan. Ing ngisor iki sawetara fungsi penting saka tack welding: 

  • Njamin keselarasan sing bener saka bagean kasebut. 
  • Tetep bagean struktural ing panggonan kanggo gabung. 
  • Menehi kebebasan kanggo ngganti alignment yen perlu.
  • Nambah peralatan fungsional utawa ngaktifake desain ulang kanggo ngilangi. 
  • Nyegah bagean saka obah nalika welding. 
  • Nyilikake distorsi sak final welding.
  • Ngaktifake kekuatan mekanik saka struktur. 
  • Nggawe luwih gampang kanggo nemokake macem-macem joints komponen. 
  • Iki nggawe cacat desain katon awal kanggo nyegah kesalahan sing larang regane. 

Beda Wangun Tack Welds lan Nalika Gunakake 

Tack welds kudu digunakake kanggo nggabungake bagean gedhe lan kompleks. Stok tipis uga minangka calon sing apik kanggo welding tack. Kajaba iku, welds sing ora bisa dijepit karo peralatan liyane kudu dilas preduli pilihan materi. Ana papat macem-macem cara welding. 

Alun-alun 

Tack weld wis rampung ing wangun kothak ngendi rong bagéan logam gabung ing amba tengen. Iki minangka salah sawijining welds tack paling kuat sing ditindakake ing struktur kompleks kanggo tahan welding pungkasan. 

Sudut Kanan 

Weld tack sudut tengen nggabungake potongan logam kanthi sudut sing tepat. Welding ditindakake ing sisih ngisor potongan logam. 

Sudut Kanan 

Two bêsik logam ing amba tengen utawa mbentuk T-wangun bisa disambungake nggunakake welding sudhut tengen. Welding wis rampung kanggo njaga bêsik ing amba 90 derajat. 

Vertikal 

Welding tack vertikal digunakake nalika loro logam didadekake siji vertikal karo saben liyane. Weld ditindakake kanthi cara saka ndhuwur nganti ngisor. 

Apa Bahan sing Digunakake ing Tack Welding?

Bahan digunakake ing Tack Welding- aluminium

Jinis logam lan kekandelan bisa nyebabake welding tack. Baja tahan karat, tembaga, kuningan, titanium, aluminium, lan wesi tuang umume digunakake ing welding tack. Nalika nerangake kekandelan, yen bahan-bahan kasebut tipis, bisa uga ana bolongan-bolongan utawa bisa digulung. 

Kajaba iku, bahan kanthi titik leleh sing sithik, kayata aluminium, bisa uga mbutuhake kabel tambahan kanggo welding tack. Teknik sing digunakake nalika ngelas uga bisa nyebabake kasuksesan sambungan. 

Carane Tack Welding Rampung?

Welding tack bisa ditindakake kanthi nggunakake macem-macem pendekatan. Siji cara yaiku miwiti ing pungkasan lan dibagi dadi bagean logam. Tacks rampung ing mburi bagean lan banjur ing tengah. Yen jarake cukup akeh, luwih akeh tacks bisa ditambahake kanthi bolak-balik. Perhatian sing ati-ati dibutuhake yen logam tipis ing sawetara panggonan. 

Cara liya yaiku miwiti ing tengah banjur pindhah menyang pungkasan. Nggawe trek ing titik tengah ngendi loro bagean ketemu. Terusake weld tack menyang mburi ing salah siji sisih. Sampeyan bisa nambah tandha ing ngendi wae welds dibutuhake. 

Langkah-langkah pencegahan kanggo tack welding:

Ing ngisor iki sawetara pancegahan sing kudu ditindakake sajrone prosedur pengelasan tack: 

  • Ngresiki wilayah sawise welding kanggo mbusak sembarang oksida. 
  • Gunakake piranti protèktif sing cocog. 
  • Mung ngidini buruh trampil ing welding lan operasi peralatan kanggo nindakake tack welding. 
  • Ngindhari titik patemon welds tack kanggo impact feed kabel ngisi lan kontrol voltase busur. 
  • Ngaso nalika tack welding kanggo nyegah logam saka overheating. 

Tack Welding Pros lan Cons

Welding Tack minangka pilihan sing paling apik, kanthi nimbang jinis logam lan panjaluk struktural. Kaluwihan nggunakake welding tack luwih gedhe tinimbang kontra nalika ngrakit struktur kompleks. Mangkene pro lan kontra: 

Kaluwihan: 

  • Tack welding bisa ditindakake kanthi cepet kanggo ngumpulake struktur kanthi sambungan sementara. 
  • Gabungan nyegah distorsi struktural nalika welding. 
  • Desain bisa dites sadurunge welding pungkasan. 
  • Tack welding bisa ditindakake ing papan sing winates. 
  • Iki njamin ora ana kesenjangan ing struktur kasebut. 
  • Tack welding mranata ing wektu cendhak, nyimpen wektu assembling lan biaya. 
  • Sawetara bahan manufaktur bisa dilas. 
  • Bisa ngganti clamps sing mbutuhake wektu liyane kanggo ngumpul lan mbusak. 
  • Tack welding ngidini disassembly cepet saka bagean. 

Cons: 

  • Tack welding ngasilake ikatan metalik sing lemah sing kudu didandani maneh ing welding pungkasan. 
  • Bisa nyebabake estetika logam. 
  • Tack welds luwih rentan kanggo penumpukan oksida. 
  • Kualitas gabungan bisa uga ora cocog. 
  • Struktur mbutuhake reresik sawise welding.
  • Mung profesional trampil bisa nindakake welds kanggo njamin safety saka struktur lan bahan. 
  • Welding tack ora cocok kanggo wilayah gedhe minangka welds cilik ing dawa. 
  • Sawetara bahan bisa gagal amarga dadi panas lan adhem kanthi cepet.

Cara kanggo Njamin Kualitas Tack Welding

Cara kanggo Njamin Kualitas Tack Welding

Tack welds kurang saka inchi ing dawa lan bisa dicopot sawise padha ngawula waé. Utawa padha bisa diatur sak welding final. Ana bab tartamtu kanggo nimbang kanggo mesthekake trek welding wis rampung minangka saben pedoman safety nalika bagean metallic katon estetis. 

Nalika nggunakake welds tack, penampilan, lan kekuatan struktural minangka faktor penting sing nemtokake kualitas. Yen tack welding ora rampung kanthi bener, bisa nyebabake serangan busur, retak, kawah, slag, penumpukan oksida, lan olahraga keras. Ing sawetara kasus, logam bisa pecah, nyebabake integritas struktural. Mulane, penting kanggo tindakake langkah sing bener. 

Ukuran tack welds

Tack welds biasane ukuran 3/4 inci nganti 1/2 inci lan diselehake kaya manik-manik cilik ing logam. Welds bisa diselehake kira-kira 25-30mm ing struktur. 

Posisi weld

Panggonan tack weld kudu ing cara sing salah siji bisa ilang lan dibusak sawise weld final utawa dadi bagéan saka struktur final. Panggonan sing paling apik yaiku kanggo ngelas ing ndhuwur sambungan benda kerja.

Nguji potongan logam.

Nguji workpiece penting kanggo ngerti carane welding bisa impact iku. Kajaba iku, bisa mbantu nemtokake jarak las lan jinis kabel pengisi sing bakal digunakake. Sampeyan bisa nggunakake kethokan saka jinis padha kanggo nindakake eksperimen iki. 

Pengisi logam sing resik 

Penting kanggo mbusak lebu lan rereged sadurunge welding amarga bisa mengaruhi kualitas welding. 

Clamp utawa tape bagean

Gunakake clamps utawa tape kanggo njaga bagean metallic bebarengan nalika welding. Iku mbantu supaya padha didadekake siji lan nyegah saka obah lan welding ing panggonan salah. Clamps utawa tape iki bisa dibusak nalika welding wis rampung. 

Sinau desain

Sinau babagan desain struktur kanggo nemokake panggonan sing pas kanggo welding tack. Bisa bantuan ing nentokake panggonan paling apik kanggo welds kanggo terus struktur. 

Ngontrol distorsi

Sampeyan bisa ngontrol distorsi kanthi menehi tandha welds sadurunge. Ngerti urutan welds sadurunge miwiti proses kanggo tindakake mesthi paling. Iki minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo nyegah stres ing struktur sing tanggung jawab kanggo deformasi. 

MIG/FCAW tacks

Welds iki digunakake kanggo nyawiji joints sabenere kanggo nggawe tacks karo kabel feeder. Feeder kabel kudu kanthi kacepetan alon kanggo nyegah logam dasar saka kobong / leleh. Obor cilik bisa digunakake kanggo dawa las cilik utawa kustomisasi. Tambah ing output voltase lan efek push saka busur bisa digunakake kanggo nggawe tacks cilik lan warata. Uga, aja lali nggunakake gas pelindung kanggo safety. 

Gunakake tacks TIG

TIG tacks becik kanggo welding pas. Intine tungsten ora mbutuhake bahan pengisi, mula iki minangka kauntungan tambahan. Tungsten sing luwih cetha bisa digunakake kanggo pemanasan fokus dhuwur nalika ngelas area cilik.

Gunakake kabel pangisi sing kuwat.

Priksa manawa sampeyan nggunakake kabel pangisi sing kuwat kanggo welds tack sing luwih apik. Pengisi sing kuwat uga bakal nyebabake kekuwatan struktural. 

Pay manungsa waé menyang panas.

Tujuane kudu nyedhiyakake panas seragam kanggo logam saka kabeh sisi kanthi bantuan wektu siji detik. Iku bakal mbantu kanggo nyegah warping lan leleh saka siji sisih. 

Cooling logam periodik

Yen logam dipindhah nalika panas, bisa nyebabake pecah utawa warping. Allow panggonan gandheng kanggo kelangan sadurunge pindhah menyang bagean sabanjuré utawa mindhah struktur logam. 

Bedane antarane Tack Welding lan Spot Welding

Spot Welding

Sawetara bisa bingung welding tack karo welding titik. Bentenipun utami punika spot welding secures loro bagean bebarengan karo joints weld final. Kerjane ing bahan sing luwih tipis kayata kawat bolong lan foil. Uga, welding titik ora mbutuhake bahan pengisi kanggo nggabungake rong bagean metalik. Welding tack bisa ditindakake ing bahan sing kandel lan tipis saka kabeh jinis. 

Minangka welding titik minangka langkah pungkasan, ora bisa dicopot kaya welding tack. Welding titik nggunakake elektrods ing lumahing metallic kanggo pass saiki lan gabungke. Ora ana simbol kanggo welding tack. Ing tangan liyane, welding titik dilambangake nggunakake bunder ing cithak biru desain. 

Bungkus

Tack welding minangka cara sing bisa dipercaya kanggo nambah sambungan sementara ing struktur gedhe. Bisa digunakake kanggo mobil, pesawat, lan peralatan pipa. Tack welds ngaktifake welders kanggo nggabungake struktur gedhe tanpa deformities lagi nyekeli panggonan penting ing Alignment bener. 

Yen rampung kanthi bener, miturut kabutuhan logam lan struktural, welds tack ora mengaruhi estetika struktur kasebut. Nanging, padha digabung seamlessly menyang struktur. Panggunaan jumlah panas sing tepat, wangun las, lan dawa sing cocog bisa nggawe assembling struktur gedhe gampang. 

Artikel sing gegandhengan

Daftar Isi

Kiriman sing gegandhengan

Javanese

Hubungi Kita Dina, Njaluk Balasan Sesuk

Sampeyan duwe rong cara kanggo nyedhiyakake file

Cathetan: Informasi/berkas sampeyan bakal dijaga kanthi rahasia.

Hai, Aku Sparrow Xiang, COO saka perusahaan HiTop, aku lan tim bakal seneng ketemu sampeyan lan sinau kabeh babagan bisnis, syarat lan pangarepan.