Nggoleki
Nutup kothak panelusuran iki.

Jinis Paku Keling: Pandhuan Detil Jinis Paku Keling lan Panggunaan Umume

Rivet minangka komponen penting ing industri manufaktur. Kemampuan kanggo njupuk beban tarik lan tegangan geser ndadekake ora bisa diganti ing manufaktur.
HITOP / Blog / <a href="https://hitopindustrial.com/jv/jenis-paku-keling/" title="Jinis Paku Keling: Pandhuan Detil Jinis Paku Keling lan Panggunaan Umume">Jinis Paku Keling: Pandhuan Detil Jinis Paku Keling lan Panggunaan Umume

Rivet minangka komponen penting ing industri manufaktur. Kemampuan kanggo njupuk beban tarik lan tegangan geser ndadekake ora bisa diganti ing manufaktur. Iki digunakake kanggo nyambungake materi siji menyang liyane. Rivets bisa digunakake ing konstruksi omah uga manufaktur kapal selam. 

Aplikasi rivet bisa gumantung saka desain lan bahan manufaktur. Dheweke bisa nggabungake bahan tugas abot kanggo panggunaan industri kanthi bahan sing entheng kanggo tujuan estetika. Paku keling biasane dipalu utawa ditrapake nggunakake alat khusus. Nalika lagi dipasang ing bahan, poros dipérang utawa ditambahi kanggo mbentuk gabungan permanen ing panggonan. 

Artikel iki bakal ngrembug macem-macem jinis paku keling lan panggunaane supaya luwih ngerti panggunaan lan aplikasi. 

Apa Rivets

Paku keling minangka komponen metalik utawa paduan sing migunani kanggo nggabungake logam, kayu, utawa mekanis potongan plastik. Industri konstruksi lan manufaktur gumantung banget marang rivet kanggo pengikat. Rivets duwe desain prasaja saka sirah kandel lan buntut dawa ing salah siji mburi kang digawe saka logam kuwat.

Apa Rivets

Dhiameter sirah keling luwih gedhe tinimbang awak silinder / shank. Bisa uga katon kaya pin logam. Sawetara logam umum kanggo nggawe paku keling yaiku baja, kuningan, tembaga, lan aluminium. Sawetara wong bisa mbingungake rivet karo bolts lan kacang, nanging butuh perakitan sing beda. 

Paku keling mbentuk sendi permanen sing luwih kuwat amarga buntut cacat (kepala toko). Ing tangan liyane, kacang lan bolts mbentuk joints sauntara lan bisa dibusak.

Keuntungan saka nggunakake rivets 

  • Kokoh lan awet: Paku keling padhet menehi sambungan sing kuat sing awet nganti pirang-pirang taun. Sambungan keling ora ngeculake amarga geter utawa kekuwatan bola-bali.
  • Prasaja kanggo nginstal: Rivets gampang diinstal lan bisa diterapake sajrone sawetara menit kanthi alat sing pas. 
  • Aksesibilitas gabungan sing gampang: Instalasi keling bisa ditindakake mung saka siji titik akses lan permukaan sing faying. Iki ngidini titik instalasi siji kanggo nggabungake loro lumahing malah karo akses winates. 
  • Terjangkau: Iki regane murah nalika nggabungake rong permukaan kanthi permanen tinimbang gumantung ing bolts lan kacang. 
  • Kurang ngrusak: Nalika joints riveted dibusak, ana karusakan kurang ing comparison kanggo bahan gandheng.

Kelemahane nggunakake rivet

  • Sampeyan ora bisa nggunakake paku keling nalika sampeyan kudu misahake joints, amarga rivets mbentuk ikatan permanen kanthi deforming buntut. 
  • Proses instalasi rame amarga hammering terus-terusan.
  • Rivet bisa dadi sambungan permanen, nanging welding dianggep minangka pilihan sing luwih apik kanggo nggabungake rong logam. 
  • Nalika sambungan digawe nggunakake rivets, padha ora kurban leakproofing. Mulane, segel watertight ora bisa diamati.  
  • Sampeyan kudu nambah biaya tenaga kerja nalika nginstal rivet.

Understanding Various Rivet Design

Rivets digunakake kanggo macem-macem tujuan; mulane, desain sing diowahi minangka saben sing. Desain kasebut bisa nyebabake kekuwatan, daya tarik estetika, lan kabutuhan materi. Ing ngisor iki sawetara jinis paku keling sing umum: 

Understanding Various Rivet Design

Paku Keling Padat

Iki minangka salah sawijining rivet sing paling umum amarga desain lan proses instalasi sing gampang dirakit. Kasedhiya ing macem-macem ukuran lan lembut, menehi macem-macem pilihan. Palu sing prasaja lan alat crimping bisa digunakake kanggo instalasi kanthi nyurung poros padhet menyang materi kanthi nyebabake sirah. Rivets iki digawe nggunakake aluminium, baja, lan tembaga; mula, padha cukup kuwat kanggo digunakake kanggo mesin, construction, kapal, elektronik, lan pesawat. 

Snap-Kepala Paku Keling

Iki nduweni kekuatan dhuwur lan bisa digunakake ing manufaktur lan konstruksi. Padha dirancang karo ngalangi, sirah kuwat sing bisa nganti 0,7 inci karo shank diameteripun 1,6 inci. Iki migunani kanggo nggabungake obyek gedhe. 

Paku Keling Kepala

Paku keling iki dirancang kanthi sirah sing dibunderaké lan miring. Iki njamin genggeman sing kuat nalika nggabungake rong bahan kasebut. Bisa digawe nganggo baja, kuningan, tembaga, aluminium, stainless steel, lan karbon. Iki paling cocog kanggo tujuan konstruksi.

Buta/Pop Paku Keling

Iki rivets tubular karo mandrel sing ditempelake ing tengah sirah. Minangka pasukan ditrapake kanggo instalasi, kepala mandrel ngembangaken lan interlocks materi. Iki njamin sambungan permanen sing padhet. Rivets iki apik yen sampeyan ora bisa ngakses mburi sendi. Aplikasi utama yaiku elektronik, aerospace, lan galangan kapal. 

Drive Paku Keling

rivets iki duwe desain prasaja karo mandrel ditempelake ing tengah. Sampeyan bisa nggunakake palu kanggo nginstal iki minangka mandrel gampang kanggo push menyang bahan. Sampeyan bisa nggunakake paku keling iki kanggo instalasi dekorasi omah nalika lembaran logam ora duwe bolongan sing ngliwati kabeh obyek. 

Split Paku Keling

Iki minangka paku keling self-piercing sing cocog kanggo plastik, kulit, lan kayu. Split rivets duwe awak pamisah kanthi tip sing cetha kanggo nggawe bolongan lan ngliwati bahan. Bisa uga ora cocok kanggo bahan sing nggawa beban abot, nanging bisa nggabungake rong bahan sing beda. Rivets iki bifurcate nalika pasukan ditrapake lan nggawe joints.

Keling Self-Piercing

Iki minangka rivet sing paling gampang dipasang amarga ora mbutuhake bolongan ing materi kanggo instalasi. Iku bisa poto-pierce materi karo sawetara hammering lan poking. Nalika ngetik lapisan ndhuwur materi, padha setengah-peer materi ing ngisor. Iki njamin loro bahan disambungake nalika buntut nyebar lan interlocks loro bahan. Rivets iki apik kanggo nggabungake rong bahan sing beda-beda sing bakal dipamerake kanthi stres dhuwur. 

Keling Ulir

The mandrel rivets iki Utas kanggo instalasi gampang. Kejabi, bagean njaba dirancang kanggo lay warata ing bahan nyambungake. Alat sing prasaja bisa digunakake kanggo nginstal rivet iki kanthi kepala heksagonal utawa bunder. Iki bisa digunakake ing aerospace, mobil, lan manufaktur industri. 

Pull-Mandrel Paku Keling

Paku keling iki nduweni desain mantel bergerigi prenotched. Padha gampang kanggo nginstal karo aplikasi pasukan langsung kanggo njaluk menyang sisih liyane saka materi. Iki biasane duwe pasukan clamp konsisten lan pesawat radial nyenyet. 

Paku Keling Tubular

Paku keling tubular duweni desain sing beda-beda kanthi sirah sing prasaja, shank, lan tabung sebagian berongga. Bisa uga kothong saka njero kanggo ngliwati bahan sing disambungake. Rivets iki digawe nggunakake bahan ductile kanggo njamin keluwesan. Rivet tubular biasane digunakake ing piranti listrik.

Flush Paku Keling

Paku keling flush duwe daya tarik estetis amarga katon ing permukaan. Iki uga disebut rivet countersunk kanthi sirah lan bolongan countersunk. Desain iki ndadekake dheweke cocok kanggo permukaan logam sing wis rampung. Paku keling iki cocog kanggo aplikasi aerodinamis amarga desain lan daya tarik estetis.

Paku Keling Gesekan-Kunci

Paku keling multi-potong iki duwe batang sing dawa lan tutup lengen. Padha becik kanggo sepur, mobil, lan pesawat. Sendi sing dibentuk kuwat sanajan ing tekanan lan kekuwatan sing dhuwur. 

Paku Keling Kepala Jamur

Minangka jeneng kasebut, paku keling iki bentuke kaya kepala jamur ing sisih ndhuwur lan duwe profil kurang dibandhingake rivet biasa. Mulane, padha duwe bagean ngunci cilik lan migunani kanggo nggabungake macem-macem bahan sing ora kandel banget.

Tujuan lan Gunakake Rivets

Paku keling minangka piranti penghubung kanggo nggawe struktur lan mesin gedhe. Padha ngebor bolongan ing bahan lan gabung kanthi permanen minangka buntut deforms ing proses instalasi. 

Tujuan lan Gunakake Rivets

A rivet duwe sirah pabrik sing digawe sak gawean lan disambungake menyang buntut. Buntut dadi kepala toko nalika dipasang nggunakake gerakan palu. Proses buntut dadi kepala toko iki dikenal minangka buckling / upsetting. Iki njamin jaminan kuwat lan permanen. 

Mangkene carane rivet dipasang:

  • Langkah 1: Entuk paku keling sing paling apik kanggo bahan sing sampeyan gabung. Pilih saka macem-macem wangun lan Rekomendasi ukuran. 
  • Langkah 2: Pilih panggonan sing paling apik kanggo nginstal rivet ing materi. 
  • Langkah 3: Bor bolongan sing 1,5 mm luwih saka diameteripun rivet. 
  • Langkah 4: Lebokake paku keling ing bolongan sing dibor. 
  • Langkah 5: Pethel yaiku buntut saka ujung liyane sing nggawe sendi permanen. Priksa manawa buntut nyebar kanthi rata, kira-kira siji setengah ukuran sadurunge. 
  • Langkah 6: Ing ngisor rivet kudu katon kaya workpiece kanggo menehi dhukungan maksimal. 

Carane Rivets Digawe?

Rivets digawe nggunakake Printing 3D, mesin CNC, lan ngecor injeksi. Bahan lan proses manufaktur njamin kekuwatan lan daya tahan. Salah sawijining cara lawas kanggo nggawe rivet yaiku nggunakake batang logam sing digambar utawa logam cair sing diwutahake menyang cetakan. Teknologi anyar Kontrol Numerik Komputerisasi lan percetakan digital minangka cara sing tepat kanggo nggawe rivet sing kuat kanggo industri manufaktur lan konstruksi. 

Bahan sing beda-beda sing digunakake kanggo Pabrik Keling 

Bahan sing beda digunakake kanggo nggawe rivet. Sing paling umum yaiku stainless steel amarga sifat materi. Iku non-corrosive lan kuwat. Bahan sing digunakake kanggo nggawe paku keling menehi kekuwatan, daya tahan, kelenturan, daktilitas, lan gampang digunakake. Kajaba saka wangun rivet, materi kasebut uga bisa mbantu nemtokake sing paling apik kanggo pakaryan kasebut. Kita bakal ngrembug macem-macem bahan ing ngisor iki. 

Bahan sing beda-beda sing digunakake kanggo Pabrik Keling

Paku Keling Stainless Steel

Baja tahan karat minangka salah sawijining bahan paling kuat sing gampang dibentuk dadi paku keling. Tahan kanggo rusak amarga bisa tahan korosi amarga kontak udara lan banyu. Iki nggawe paku keling stainless steel sampurna kanggo lokomotif, mobil, lan pesawat. 

Paku Keling Baja

Baja minangka bahan liyane sing apik kanthi sifat karbon rendah. Bisa dipasang kanthi gampang kanggo pas karo macem-macem bahan bebarengan. Ing tangan liyane, baja karbon dhuwur mbutuhake bantuan liyane ing instalasi amarga wis moldability winates. Pilihan rivet baja kudu digawe adhedhasar syarat materi lan kekuatan. 

Paku Keling Tembaga

Tembaga dikenal minangka konduktif listrik lan termal. Iki ndadekake apik kanggo mesin lan industri listrik nalika listrik lan panas kudu ditransfer. Akeh peralatan listrik dilengkapi paku keling tembaga kanggo konduktivitas paling apik. 

Paku Keling Kuningan

Bahan kuningan fleksibel lan mulane gampang dibentuk. Iki ngidini supaya gampang dibentuk dadi macem-macem rivet. Uga nduweni gesekan sing sithik lan mula bisa digunakake ing manufaktur peralatan. Kuningan uga tahan korosi amarga ora duwe ferrous utawa wesi ing komposisi. 

Paku Keling Aluminium

alumunium minangka bahan standar liyane sing digunakake ing konstruksi lan manufaktur. Iku entheng lan durung kuwat. Dadi gampang dibentuk, aluminium gampang nyebar kanthi sithik. Mulane, rivet aluminium gampang dipasang kanthi alat sing luwih sithik lan ora rusak kanthi tumindak unsur alam. 

Paku Keling Plastik 

Paku keling plastik gampang digawe lan nyedhiyakake pengikat sing aman kanggo plastik uga komponen metalik. Padha tahan karat lan duwe kekuatan tensile liyane. Paku keling plastik bisa digawe nggunakake teknik injection molding. Butiran plastik saka bahan kayata asetal, Delrin, Polysulfone, lan LDPE ditransfer menyang cetakan lan digawe panas kanggo njupuk wangun cetakan. Nalika plastik dadi adhem, paku keling metu saka cetakan. 

Aplikasi paku keling 

Rivets digunakake minangka piranti fastening ing macem-macem industri, kayata konstruksi omah, mobil, elektronik, olahraga, manufaktur tas, lan perhiasan, kanggo sawetara jeneng. Sawetara paku keling digunakake kanggo bahan bantalan bobot, dene sawetara kanggo sambungan estetis antarane rong bahan. 

Konstruksi 

Kaya sing wis dibahas ing ndhuwur, rivet digunakake utamane ing industri konstruksi amarga kekuatan lan daya tahan sing dhuwur. Nalika gabung karo loro utawa luwih bahan ing konstruksi, paku keling bisa dipalu kanggo mbentuk sendi sing padhet tanpa nggunakake bahan utawa alat listrik liyane. Contone, sampeyan bisa nggabungake logam lan kayu nggunakake paku keling. Iki bisa mbantu mbangun omah utawa nggawe perabot. 

Saliyane konstruksi omah, sampeyan bisa nemokake paku keling sing migunani ing karya kayu. Padha uga migunani kanggo nggabungake kayu kanggo logam utawa wesi. Sambungan iki ndadekake piranti kayu ing sakubenge omah bisa tahan suwe. 

Fiberglass roofing uga nggunakake rivets kanggo instalasi lan tetep ing wangun. Conto liyane yaiku lawang, penjaga, rel, jendhela, lan gantungan. Nalika kuku lan bolt ora bisa migunani ing konstruksi, rivet nyimpen bahan kasebut nganti suwe. 

Industri Otomotif

Rivets digunakake akeh ing industri otomotif. Rivet bisa migunani kanggo nyepetake sawetara bagean, kayata komponen sasis lan panel awak sing digawe saka bahan kaya baja lan aluminium. Dadi luwih gampang kanggo nggabungake loro utawa luwih logam sing beda. Wiwit rivets tahan kanggo geter lan lemes mechanical, padha becik kanggo aplikasi kekuatan dhuwur. 

Industri Aerospace

Proyek aerospace kudu kuwat lan dipercaya. Paku keling digunakake kanggo nggawe awet lan padhet kanggo nindakake tanpa cacat ing kahanan sing tantangan. Konstruksi pesawat nggunakake teknik riveting kanggo nggabungake macem-macem komponen, mbentuk ikatan permanen sing kuwat. Pesawat biasane duwe awak wesi aluminium; mulane, iku luwih aman lan luwih kompatibel kanggo nggunakake rivets minangka logam ora bisa soldered kanggo nggawe joints iki. 

Olahraga

Peralatan olahraga kayata sepedha, kulit binding, sepatu roda, lan skateboard duwe komponen beda sing bisa digabung nggunakake paku keling. Sendi iki menehi daya tahan lan kekuatan sing dhuwur kanggo nahan gerakan lan impact sing tetep. 

Aplikasi paku keling

Industri Perhiasan

Industri perhiasan nganyarke cara nggabungake logam sing beda-beda kanthi ngalih menyang metode gabung sing adhem tinimbang leleh logam. Cara anyar iki luwih efisien lan mesthekake yen logam mulia ora boroske. Menapa malih, ora soldering logam lan nggunakake pribadi tengen karo cara tartamtu ngidini Produsèn perhiasan kanggo generate bêsik identik. Padha ora maneh gumantung ing Techniques soldering lawas. 

Bungkus

Rivets penting kanggo konstruksi lan manufaktur kanggo mbentuk sendi permanen sing kuwat. Padha kuwat lan tahan suwe yen dibandhingake karo kacang lan sekrup. Gerakan geter ora bisa nyebabake ikatan; mula, iku ndadekake wong becik kanggo construction. Sampeyan bisa milih rivet tengen saka desain kasebut ing ndhuwur lan nambah joints kuwat ing rong bahan. Yen proyek sampeyan mbutuhake rivet khusus, sampeyan bisa nggunakake mesin CNC lan Printing 3D kanggo manufaktur. 

Artikel sing gegandhengan

Daftar Isi

Kiriman sing gegandhengan

Javanese

Hubungi Kita Dina, Njaluk Balasan Sesuk

Sampeyan duwe rong cara kanggo nyedhiyakake file

Cathetan: Informasi/berkas sampeyan bakal dijaga kanthi rahasia.

Hai, Aku Sparrow Xiang, COO saka perusahaan HiTop, aku lan tim bakal seneng ketemu sampeyan lan sinau kabeh babagan bisnis, syarat lan pangarepan.