Nggoleki
Nutup kothak panelusuran iki.

Jig lan Fixture: Apa Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Rong Piranti Mesin

Sinau peran penting saka jig lan peralatan ing manufaktur presisi kanggo akurasi sing luwih apik, nyuda kesalahan, lan nambah produktivitas.
HITOP / Blog / <a href="https://hitopindustrial.com/jv/jig-lan-perlengkapan/" title="Jig lan Fixture: Apa Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Rong Piranti Mesin">Jig lan Fixture: Apa Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Rong Piranti Mesin
Jig pengeboran logam ing sisih kiwa lan peralatan mesin ing sisih tengen, nuduhake bedane alat manufaktur

Wong bisa bingung babagan istilah "jig" lan "perlengkapan", nanging sing ana ing manufaktur presisi ngerti kepiye pentinge. nglereni lan posisi

Kaloro alat kasebut duwe peran gedhe ing manufaktur amarga mbantu nyuda biaya, nyuda kesalahan, lan nambah produktivitas. Jig lan peralatan minangka pandhuan sing migunani kanggo mesthekake yen kabeh ana ing papan sing pas sajrone produksi. 

Apa sampeyan ngerti?

Ngleksanakake jig lan perlengkapan ing persiyapan mesin bisa nyebabake nyuda persentase tingkat kethokan lan rework. Kontrol sing tepat sing ditawakake alat kasebut bisa nyebabake perbaikan 15% nganti 30% kanggo nyuda cacat lan sampah.

HiTop ngerti sepira pentinge alat kasebut kanggo nggawe barang kanthi tepat lan ngrampungake tugas kanthi akurat lan efisien. Mula, blog iki nyorot kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan alat mesin kasebut. 

Jigs lan Fixtures- Napa Iku Penting?

Perbandingan visual jinis jig lan peralatan, nuduhake pentinge ing proses manufaktur

Piranti kaya jig lan peralatan penting kanggo mesin amarga njamin akurasi lan presisi ing manufaktur. 

Dheweke mbantu nahan lan nuntun bahan ing posisi sing tepat sajrone manufaktur. Iki penting amarga nyuda kesalahan lan njamin saben produk padha. 

Piranti kasebut kaya tangan sing mbiyantu sing ngamanake bahan ing papan, nggawe proses nglereni lan mbentuk efisien. Tanpa jig lan peralatan, nggawe presisi lan cepet ing industri sing mbutuhake presisi bakal luwih angel.

Njlentrehake Kebingungan Umum 

Amarga istilah loro kasebut nuduhake proses manufaktur lan melu nyekel lan nuntun bahan, asring ana kebingungan ing antarane komponen clamping kasebut. Nanging, prabédan utama dumunung ing fungsi utama. A jig utamané nuntun alat nglereni kanggo mbentuk materi, mesthekake akurasi ing proses. 

Ing sisih liya, peralatan fokus kanggo nahan materi kanthi aman sajrone manufaktur. 

Ing istilah sing luwih prasaja, jig umume digunakake kanggo nuntun alat, nalika piranti digunakake kanggo nyekel benda kerja. Ngerteni bedane iki penting banget kanggo manufaktur presisi, amarga njlentrehake peran khusus saben alat kanggo entuk asil sing akurat lan efisien.

Bedane Kunci 

Kanggo klarifikasi luwih, kene sawetara beda. 

Fitur Jig Jadwal
FungsionalitasNuntun lan nyekel alat pemotongNgamanake lan nemokake workpieces
Desain lan KonstruksiLuwih prasaja, luwih enthengLuwih kuwat, kompleks
BobotkorekLuwih abot
Blok GaugeAsring digunakakeKadhangkala digunakake
KompleksitasLuwih prasajaLuwih kompleks
DesainBisa adaptasi, serbagunaRumit, fokus ing stabilitas
Kontak karo Alatlangsungora langsung
Dipasang menyang MesinPortableKhusus mesin

Fungsionalitas

Jig nindakake rong fungsi - digunakake kanggo nuntun lan ndhukung alat pemotong. Padha nyedhiyakake obah sing tepat saka alat kasebut. Ing kontras, Jadwal nandheske Alignment lan posisi saka bagean sak panggilingan lan mecah kang tegese padha njamin stabilitas workpiece tinimbang nuntun alat.

Desain lan Konstruksi

Jigs asring bobot entheng lan prasaja; padha kerep fitur Cithakan utawa dibangun ing pribadi digunakake kanggo nuntun alat nglereni. Desaine luwih lugas. Perlengkapan, nanging, digawe dadi luwih kuwat lan luwih rumit. Padha keno pasukan kui sak proses nglereni lan nyedhiyani platform stabil kanggo workpiece.

Bobot

Bentenipun utama antarane loro komponen clamping iki dumunung ing ciri bobot. Jigs luwih entheng bobote. 

Ing sisih liya, peralatan cenderung luwih kuat lan luwih abot, nyedhiyakake stabilitas sajrone proses mesin kaya panggilingan utawa mecah. Bedane bobote mesthekake yen jig cocok kanggo tugas ing ngendi ketangkasan lan keluwesan gerakan iku penting, dene perlengkapan menehi kekuwatan sing dibutuhake kanggo operasi mesin tugas berat.

Blok Gauge

Panganggone pamblokiran gauge punika prabédan kacathet antarane komponen clamping iki. Blok kasebut minangka titik referensi kanggo posisi alat. Nalika sok-sok nggunakake pamblokiran gauge, fixtures luwih fokus ing nyekeli workpieces, clamping, lan mekanisme aman kanggo njamin stabilitas sak mesin utawa proses perakitan.

Kompleksitas

Bentenipun tombol liyane dumunung ing kerumitan desain. Jig biasane luwih prasaja ing desain, fokus ing alat nuntun ing dalan tartamtu. Konstruksi sing entheng lan gampang nggawe dheweke cocog kanggo tugas sing bola-bali kanthi syarat sing kurang rumit. 

Ing kontras, perlengkapan cenderung luwih rumit lan dirancang kanggo nahan pasukan sing diasilake sajrone proses pemotongan. Desain sing mantep ngidini versatility ing nangani macem-macem wangun lan ukuran workpiece.

Desain

Desain jig lan peralatan nyedhiyakake macem-macem tujuan. Jig asring dirancang supaya bisa adaptasi lan serbaguna, ngidini persiyapan lan pangaturan cepet. Kesederhanaan kasebut nggampangake panggunaan. 

Beda karo peralatan duwe desain sing luwih rumit kanggo ndhukung workpiece sing nyedhiyakake stabilitas sajrone mesin. Desain perlengkapan prioritize daya tahan lan akurasi kanggo nangani tugas manufaktur Komplek èfèktif.

Kontak karo Alat

Sifat kontak karo alat mbedakake jig saka perlengkapan. Interaksi sing cedhak iki njamin kontrol sing tepat babagan proses mesin. 

Perlengkapan, nalika isih nuntun alat kasebut kanthi ora langsung, utamane fokus kanggo ngamanake lan nyetabilake workpiece, minimalake kontak langsung karo alat pemotong. Bedane iki nggambarake peran tartamtu sing ditindakake saben wong ing proses manufaktur.

Dipasang menyang Mesin

Pas kanggo mesin minangka prabédan penting antarane jig lan peralatan. Jig asring dirancang kanggo portabel lan gampang dipindhah, adaptasi karo mesin sing beda-beda. Sifat entheng lan serbaguna ndadekake dheweke cocok kanggo macem-macem persiyapan. 

Perlengkapan, sing luwih mantep lan cocog kanggo tugas mesin tartamtu, biasane dipasang langsung menyang mesin kasebut. Iki njamin sambungan sing aman lan stabil, sing penting kanggo nangani benda kerja sing luwih abot lan njaga akurasi sajrone operasi mesin.

Jinis-jinis jig:

Macem-macem jinis jig nyedhiyakake akurasi lan adaptasi kanggo macem-macem kegiatan produksi. Keragaman iki ngidini manufaktur milih jig sing paling cocog adhedhasar kerumitan syarat mesin. 

Ayo ngrembug macem-macem jinis jig:

  1. Plat Jig

Nggunakake piring warata, jig piring kanthi aman lan nuntun benda kerja sajrone operasi mesin. Desain sing prasaja ndadekake cocok kanggo tugas sing mbutuhake permukaan sing rata, kayata panggilingan.

  1. Cithakan Jig

Jig jinis iki nggunakake pola utawa cithakan kanggo ngarahake alat pemotong nalika lagi dimesin. Iku utamané migunani ing tugas nglibatno nggunakake bola-bali saka pola padha, mesthekake tliti lan konsistensi ing manufaktur.

  1. Angle-plate Jig

Nggabungake piring angled, jig iki kanthi aman lan nuntun workpieces ing sudhut tartamtu. Iki mbuktekake migunani ing tugas sing mbutuhake mesin sudut sing tepat, nyedhiyakake akurasi ing proses manufaktur.

  1. Diameter Jig

Iku migunani kanggo workpieces silinder. A jig diameteripun njamin kontrol akurat liwat diameteripun sak mesin. Biasane ditrapake ing operasi putar utawa pengeboran sing nglibatake komponen silinder.

  1.  Saluran Jig

Nampilake alur utawa saluran, jig saluran nuntun alat pemotong ing dalan tartamtu sajrone operasi. Desain iki cocok kanggo tugas ing ngendi trajektori sing ditemtokake kanggo alat kasebut perlu, njamin akurasi mesin.

  1. Godhong Jig

Jinis jig iki nduweni godhong lentur. Jig godhong kanthi aman nahan benda kerja sing bentuke ora teratur sajrone mesin. Kemampuan adaptasi kasebut penting kanggo tugas sing ora seragam utawa bentuk rumit, nyedhiyakake stabilitas lan presisi.

  1. Ring Jig

Dicocogake kanggo bahan kerja silinder kaya dering utawa tabung, jig ring njamin presisi ing komponen bunder. Biasane digunakake ing tugas sing akurasi ing mesin bunder penting kanggo produk pungkasan.

  1. Kotak Jig

Ngilangi benda kerja ing struktur kaya kothak, jig kothak nyedhiyakake stabilitas lan akurasi sajrone mesin. Desain iki becik kanggo ngamanake lan nuntun workpieces rumit utawa alus ing macem-macem proses manufaktur.

Jinis Fixtures

Diagram nyetel komponen blok, basa, clamp, sekrup, lan dhukungan. Jinis Fixtures

Ngerti saben jinis peralatan kanggo manufaktur sing efektif penting kanggo produsen sing pengin ngoptimalake proses produksi. Kanthi cara iki, dheweke bisa ngirim produk sing bermutu, digawe kanthi tepat, lan dhuwur.

Ayo njelajah jinis-jinis kasebut. 

  1. Nguripake Jadwal

Iku njamin akurasi ngowahi workpieces ing mesin. Padha nahan lan muter workpiece kanthi aman, nggampangake gerakan sing dikontrol alat nglereni kanggo entuk dimensi sing akurat lan permukaan rampung nalika ngowahi.

  1. Penggilingan Fixtures

Peralatan panggilingan nyedhiyakake stabilitas lan tuntunan kanggo benda kerja sajrone operasi panggilingan. Padha penting kanggo mesthekake alat nglereni nderek path sing dikarepake, asil ing wangun pas lan kontur ing lumahing gilingan.

  1. Perlengkapan Pengeboran

Perlengkapan pengeboran minangka alat khusus kanggo nyekel lan nuntun benda kerja sajrone operasi pengeboran. Padha njamin panggonan seko akurat saka bolongan, minimalake kasalahan lan nambah efficiency ing proses pengeboran.

  1. Broaching Fixtures

Perlengkapan broaching dirancang kanggo ngamanake lan nuntun workpieces sajrone broaching, proses mesin sing melu alat pemotong kanthi pirang-pirang untu. Perlengkapan kasebut njamin gerakan linear sing tepat sing dibutuhake kanggo broaching sing efektif.

  1. Jadwal Indexing

Perlengkapan indeksasi ngidini rotasi utawa posisi sing akurat saka workpieces ing interval tartamtu. Iki penting banget kanggo tugas sing mbutuhake pangaturan sudut sing tepat utawa nalika nggawe macem-macem permukaan ing workpiece.

  1. Grinding Fixtures

Peralatan grinding digunakake ing operasi grinding presisi kanggo nyekel lan nuntun workpieces kanthi aman. Dheweke nyumbang kanggo entuk toleransi sing nyenyet lan permukaan permukaan kanthi menehi stabilitas sajrone mecah.

  1. Bosenan Jadwal

Peralatan boring digunakake kanggo nyekel lan nuntun workpieces sak operasi boring. Padha njamin concentricity lan akurasi bores, contributing kanggo nggawe fitur internal sabenere machined.

  1. Nutul Jadwal

Perlengkapan nutul dirancang kanggo nahan lan nuntun benda kerja sajrone operasi nutul. Padha mesthekake yen alat nunyuk kanthi akurat nggawe bolongan Utas karo Jarak lan ambane dikarepake.

  1. Duplex Fixtures

Perlengkapan duplex minangka alat serbaguna sing nggampangake mesin simultan saka rong benda kerja sing padha. Dheweke nyumbang kanggo nambah efisiensi lan konsistensi ing proses manufaktur.

  1. Rakit Majelis

Perlengkapan perakitan mbantu ngrakit macem-macem komponen sing efisien lan akurat. Dheweke nyedhiyakake platform sing stabil kanggo proses perakitan, njamin keselarasan lan pas bagean kanggo produk pungkasan. 

  1. Welding Fixtures

Jinis iki digunakake kanggo nahan lan posisi komponen kanthi aman sajrone proses welding. Padha njamin alignment bener saka bagean, asil ing welds kuwat lan tepat.

Njelajah Unsur Utama Jigs lan Fixtures

Loro mesin, siji resembling jig lan liyane fixtures, digambarke ing gambar

Senajan jig lan perlengkapan katon kaya alat prasaja, padha duwe unsur sing nemtokake. Sampeyan bisa ndeleng unsur utama ing ngisor iki. 

awak

Awak jig lan perlengkapan mbentuk struktur dhasar sing ndhukung lan ngemot macem-macem komponen. Iki njamin stabilitas lan kaku mainframe sajrone proses mesin utawa perakitan. Desain lan konstruksi awak nduweni peran kritis kanggo nemtokake efektifitas sakabèhé lan umur dawa saka jig utawa perlengkapan.

Lokasi Unsur

Unsur lokasi minangka komponen integral sing dirancang kanggo posisi workpiece ing jig utawa fixture kanthi tepat. Unsur kasebut njamin keselarasan sing akurat, nyilikake panyimpangan sajrone mesin utawa perakitan. Nyedhiyakake titik referensi mbantu entuk konsistensi lan presisi ing produk pungkasan.

Grinding lan Setelan Elements

Grinding lan nyetel unsur ngawula tujuan fine-tuning lan nyetel dimensi saka alat utawa peralatan. Unsur kasebut nyumbang kanggo nggayuh akurasi sing dikarepake ing proses mesin utawa perakitan kanthi ngidini pangaturan sing tliti. 

Elemen Clamping

Elemen clamping kanthi aman nyekel benda kerja ing jig utawa peralatan. Kanthi nyegah gerakan sajrone mesin, dheweke njamin stabilitas lan akurasi ing proses manufaktur. Unsur kasebut njaga asil sing konsisten lan nyegah penyimpangan.

Unsur Indeksing

Unsur indeksasi mbisakake posisi rotasi utawa sudut saka benda kerja ing jig utawa perlengkapan. Padha nggampangake tugas sing mbutuhake pangaturan sudut tartamtu, saéngga presisi ing proses mesin utawa perakitan. Unsur indeksasi nyumbang kanggo versatility saka jig lan perlengkapan ing nampung macem-macem orientasi workpiece.

Elemen Posisi

unsur Positioning nuntun alat nglereni utawa perakitan menyang lokasi sing bener ing workpiece. Kanthi mesthekake yen alat bisa digunakake ing posisi sing dituju, dheweke menehi kontribusi kanggo akurasi sakabèhé proses mesin utawa perakitan. Unsur kasebut langsung alat kanggo operasi sing tepat lan efisien.

Bushings

Bushings minangka komponen silinder sing dipasang ing jig utawa peralatan kanggo nuntun alat pemotong utawa benda kerja. Kanthi nyuda gesekan, dheweke nggampangake gerakan sing lancar lan dikontrol, njamin akurasi mesin utawa perakitan. 

Bushings nyumbang kanggo umur dawa alat lan ningkatake efisiensi proses manufaktur kanthi menehi tuntunan sing stabil. 

Pangertosan lan nggunakake komponen dhasar kasebut minangka dhasar kanggo ngrancang komponen clamping sing sukses sing cocog karo prasyarat akurasi macem-macem perakitan.

A Deleng menyang Keuntungan 

Sampeyan bisa entuk keuntungan ing ngisor iki kanthi Jig lan Fixtures

  1. Produktivitas Dhuwur

Jig lan peralatan kanthi signifikan nyumbang kanggo nambah produktivitas ing manufaktur. Piranti kasebut nyilikake wektu sing dibutuhake kanggo saben operasi kanthi nyepetake lan nuntun proses mesin. Fungsi sing tepat lan bisa diulang ngidini produksi luwih cepet lan luwih efisien, sing pungkasane nambah output sakabèhé ing wektu tartamtu.

  1. Kualitas sing luwih apik

Panggunaan jig lan perlengkapan nambah kualitas komponen sing diprodhuksi. Piranti kasebut nyedhiyakake lingkungan sing standar lan dikontrol kanggo mesin utawa perakitan, nyuda variasi lan kesalahan. Posisi lan tuntunan sing akurat njamin konsistensi, ngasilake produk bermutu sing cocog utawa ngluwihi standar sing ditemtokake.

  1. Kurang larang

Jig lan peralatan mbantu nyuda biaya manufaktur. Liwat produktivitas sing tambah lan kualitas sing luwih apik, alat kasebut nyumbang kanggo nyuda pemborosan lan kerja ulang. Efisiensi sing ditampa ing proses produksi nerjemahake biaya operasional sing murah, nggawe manufaktur luwih ekonomis.

  1. Pandhuan Alat Akurat

Salah sawijining mupangat utama alat kasebut yaiku kemampuan kanggo nuntun alat pemotong lan perakitan kanthi tepat. Pandhuan alat sing akurat iki njamin saben operasi ditindakake kanthi konsisten, nyuda kemungkinan kesalahan. Iki ndadékaké kanggo mbentuk, pengeboran, utawa perakitan sing tepat, nyumbang kanggo akurasi sakabèhé produk pungkasan.

  1. Ngurangi Sampah

Sampeyan nyilikake pemborosan kanthi mesthekake mesin utawa perakitan sing akurat lan konsisten. Presisi ing pandhuan alat lan posisi workpiece nyuda kemungkinan kesalahan lan cacat, nyebabake komponen sing ditolak utawa dicopot. Iki ndadékaké panggunaan sumber daya sing efisien lan nyuda limbah materi.

  1. Kebutuhan Manual Minimal

Uga mbantu nyuda gaweyan manual sing dibutuhake ing proses manufaktur. Kanthi pandhuan alat lan posisi sing akurat, tugas dadi luwih otomatis, mbutuhake keterlibatan tenaga kerja sing kurang langsung. Iki nambah efisiensi lan nyuda kabutuhan tenaga kerja manual sing ekstensif.

  1. Peningkatan Keamanan

Piranti mesin iki ningkatake lingkungan kerja sing luwih aman ing manufaktur. Nyekel workpieces lan alat panuntun kanthi aman nyuda resiko kacilakan lan ciloko. Buruh bisa nindakake tugas kanthi yakin lan nyuda paparan bebaya sing potensial, nggawe papan kerja sing luwih aman.

  1. Luwih Interchangeability

Jig lan peralatan ningkatake interchangeability komponen ing proses manufaktur. Perkakas lan posisi standar ngidini asil sing konsisten ing macem-macem batch utawa produksi. Pertukaran iki nambah keluwesan ing produksi, nggampangake panggunaan alat lan persiyapan umum kanggo macem-macem tugas.

Aplikasi saka Jigs lan Fixtures 

Piranti mesin iki paling populer digunakake ing aplikasi ing ngisor iki.

Operasi Pengeboran

Jig lan peralatan digunakake sacara ekstensif ing operasi pengeboran, nuntun alat pemotong kanggo nggawe bolongan sing tepat ing workpieces. Panuntun alat njamin panggonan bolongan akurat lan ambane, contributing kanggo efficiency lan konsistensi saka proses pengeboran.

Proses Penggilingan

Ing panggilingan, jig lan peralatan digunakake kanggo ngamanake lan nuntun workpieces nalika nglereni. Iki njamin keseragaman ing permukaan sing digiling, amarga alat kasebut ngetutake jalur sing wis ditemtokake, ngasilake komponen kanthi bentuk sing akurat.

Tugas Welding

Jigs lan peralatan sing wigati ing operasi welding, nyekeli komponen ing alignment bener. Iki njamin akurasi lan konsistensi ing proses welding, contributing kanggo kekuatan lan integritas saka sambungan las.

Operasi Majelis

Perlengkapan nyedhiyakake platform sing stabil kanggo nyelarasake lan nggabungake pirang-pirang komponen kanggo tugas perakitan. Iki mesthekake yen perakitan ditindakake kanthi tepat, nyuda kesalahan lan ningkatake efisiensi kanggo ngasilake produk kompleks.

Proses Nguripake

Jigs lan peralatan digunakake kanggo ngowahi operasi ing lathes kanggo ngamanake workpieces. Iki ngidini kanggo mbentuk komponen silinder kanthi akurat, njamin dimensi seragam lan permukaan rampung.

Tugas Grinding

Ing mecah tliti, peralatan penting kanggo nyekel lan nuntun workpieces. Padha kontribusi kanggo entuk toleransi nyenyet lan rampung lumahing unggul dening nyediakake stabilitas sak mecah.

Operasi Boring

Jig lan peralatan ditrapake ing proses mboseni kanggo nahan lan nuntun benda kerja nalika nggawe fitur internal. Iki njamin concentricity lan akurasi ing mesin saka bores.

Operasi Tapping

Tapping fixtures dirancang khusus kanggo tugas nglibatno nggawe bolongan Utas. Dheweke nyekel benda kerja kanthi aman lan nuntun alat nutul, njamin pembentukan benang sing tepat kanthi pitch lan ambane sing bener.

Prosedur Broaching

Perlengkapan penting ing operasi broaching, ing ngendi alat pemotong nganggo pirang-pirang untu digunakake. Perlengkapan iki ngamanake lan nuntun benda kerja, nggampangake gerakan linear sing dibutuhake kanggo broaching sing efektif.

Mesin Duplex

Jig lan peralatan digunakake ing mesin duplex, ngidini pangolahan simultan saka rong benda kerja sing padha. Iki nambah efisiensi lan konsistensi ing proses manufaktur, utamane ing skenario produksi volume dhuwur.

HiTop nyedhiyakake platform sing gampang lan informatif. Sampeyan bisa njupuk layanan kita yen sampeyan nemoni kesulitan ing proses produksi kanthi jig lan tekstur. Tim sing berpengalaman ngidini sampeyan ngoptimalake proses manufaktur kanggo efisiensi lan kualitas. 

Kesimpulan 

Ing cendhak, loro komponen clamping iki (jigs lan fixtures) punika instruments penting sing wigati kanggo wangun pas, perakitan, lan refinement komponen. Fixtures nyepetake lan workpieces mantep, nyediakake stabilitas dibutuhake kanggo proses mesin ruwet, nalika jig alat nglereni langsung ing sadawane dalan sing tepat, njamin konsistensi ing operasi ambalan.

Ciri khas alat mesin iki, saka desain lan unsur kanggo aplikasi ing pengeboran, panggilingan, welding, lan liyane, nandheske versatility ing nambah produktivitas, nambah kualitas, lan ngurangi biaya. 

Ningkatake keahlian produksi kanthi layanan ing HiTop. Kontak kita kapan wae; dhukungan pelanggan bakal nulungi masalah sampeyan. 

Pitakonan

Apa Loro Fungsi Dasar Jig lan Perlengkapan?

Kalih fungsi komponen clamping kasebut minangka nderek. 

  1. Komponen kasebut kanthi tepat posisi lan nahan benda kerja sajrone proses manufaktur, njamin asil sing akurat lan konsisten.
  2. Dheweke nuntun alat pemotong lan operasi mesin liyane, njaga keselarasan sing tepat lan nyuda kesalahan nalika ngasilake macem-macem bagean sing padha.

Apa Keperluan Jig lan Perlengkapan?

Keperluan kanggo jig lan perlengkapan yaiku:

  • Kanggo entuk dimensi produk sing tepat lan seragam.
  • Streamlining proses produksi kanggo nambah kacepetan lan konsistensi.
  • Njamin fiksasi workpiece aman kanggo nyegah kacilakan.
  • Nyilikake sampah lan gawe maneh kanthi nambah kabisat.

Apa Alat Perlengkapan?

Perlengkapan minangka alat khusus kanggo ngamanake lan ndhukung workpieces sajrone manufaktur. Padha nyekel workpiece ing posisi tartamtu, nggampangake proses mesin akurat lan efisien.

Artikel sing gegandhengan

Daftar Isi

Kiriman sing gegandhengan

Javanese

Hubungi Kita Dina, Njaluk Balasan Sesuk

Sampeyan duwe rong cara kanggo nyedhiyakake file

Cathetan: Informasi/berkas sampeyan bakal dijaga kanthi rahasia.

Hai, Aku Sparrow Xiang, COO saka perusahaan HiTop, aku lan tim bakal seneng ketemu sampeyan lan sinau kabeh babagan bisnis, syarat lan pangarepan.