Nggoleki
Nutup kothak panelusuran iki.

Fasteners 101: Jinis Fasteners lan Cara Milih

HITOP / Blog / <a href="https://hitopindustrial.com/jv/jinis-fasteners/" title="Fasteners 101: Jinis Fasteners lan Cara Milih">Fasteners 101: Jinis Fasteners lan Cara Milih

Fasteners banget migunani kanggo nggawe macem-macem jinis obyek lan mesthekake yen padha bisa dienggo kanthi optimal tanpa ambruk. Nalika pengikat pisanan digawe nggunakake kayu lan digunakake ing tetanèn, saiki, akeh bahan sing digunakake kanggo nyiapake. Ana luwih akeh jinis fasteners, saben dirancang lan dibangun kanggo muter peran tombol ing industri tartamtu. Artikel iki bakal menehi katrangan babagan pengikat kasebut lan carane milih sing bener. 

Apa iku fastener?

Macem-macem bolt lan kacang sirah hex baja sing kuat ing permukaan sing peteng, nyorot kekuwatan lan keandalan industri

Fasteners wis ana wiwit 4000 SM. Bisa ditetepake minangka obyek sing digunakake kanggo nggabungake rong bahan utawa permukaan kanggo sementara utawa, ing sawetara kasus, permanen. Sejatine, tujuan utamane yaiku nggawe sendi sing bisa dibongkar tanpa ngrusak loro permukaan kasebut.

Pengikat utawa pengikat biasane disiapake nggunakake logam kayata aluminium lan kuningan. Sawetara non-logam kajaba titanium uga digunakake kanggo aplikasi konstruksi. 

Jinis-jinis Pengikat

Sekrup

Iki minangka jinis pengikat sing digunakake kanggo macem-macem tujuan. Contone, bisa nggabungake papan kayu nanging padha bisa nggabungake bagean listrik. Sing nggawe migunani yaiku kasedhiyan ing macem-macem wujud, kayata sekrup sing apik lan benang kasar.

Adhedhasar fungsine, sekrup bisa dipérang dadi pirang-pirang jinis, kalebu:

  • Sekrup mesin

Mesin kalebu sawetara bagean sing kudu diikat supaya bisa digunakake. Kanggo iki, padha mbutuhake fasteners kayata sekrup mesin. Iki bisa diidentifikasi kanthi sirah silinder lan shank kanthi benang biasa sing apik. 

Sekrup mesin minangka salah sawijining fasteners sing paling gampang diinstal. Biasane, ana bolongan sing wis dibor, lan sampeyan mung kudu nglebokake kanthi manual utawa nggunakake obeng. 

Fitur sing paling menarik kanggo jinis fastener iki yaiku versatility. Sampeyan bakal weruh sekrup mesin ing macem-macem ukuran, wangun, diameter, lan dawa. Siji bisa milih lan milih minangka saben aplikasi.

Sawetara jinis sekrup mesin yaiku sekrup standar kaya kepala pan, kepala mesin cuci hex, sekrup tawanan, sekrup pengunci, sekrup vented, lan sekrup jempol.

  • Nutul sekrup

Jeneng liya kanggo jinis pengikat iki yaiku sekrup tapper, sekrup logam, lan sekrup lembaran logam. Minangka jeneng tabet, ngawut-awut iki arang banget pangguna-loropaken. Cukup tutul, lan bakal dilebokake menyang papan sing ngebur sadurunge ora dadi alternatif. Mangkono uga dianggo kanggo lembaran logam utawa sawetara permukaan liyane. 

Ngomong babagan struktur fisik jinis pengikat iki, beda-beda saka nuding nganti tumpul lan malah rata. Kemampuan kanggo tetep ulet ing lingkungan goyah kanthi daya tahan lan kekuwatan ndadekake dheweke dadi calon sing cocog kanggo digunakake ing industri mobil lan konstruksi. 

Sekrup self-tapping, sekrup drive, sekrup pengeboran dhewe, lan sekrup pemotong benang minangka sawetara jinis sekrup sing paling umum ing pasar. 

Kacang-kacangan

Kacang minangka pengikat asring diarani pasangan wanita saka sendi. Pasangan lanang iku bolt (bakal dibahas mengko). 

Kacang duwe benang njaba lan kothong ing tengah. Panggonan iki kadhangkala kapenuhan sekrup. Kanthi sirah lan awak silinder, bisa digunakake kanggo nggabungake loro utawa kadhangkala luwih saka rong bahan.

  • Kacang hex

Kacang-kacangan iki asale saka enem sisi lan bisa dirakit kanthi gampang kanthi bantuan kunci. Kacang hex minangka pengikat sing cocog nalika sampeyan kudu nggabungake kayu menyang logam. 

Ukuran ora masalah karo kacang hex. Sampeyan bisa tuku miturut kabutuhan sampeyan.

  • kacang kastil

Ora fastening ing industri mechanical lengkap tanpa kacang kastil. Kacang iki beda karo kacang biasa, kanthi notches lan slot kanggo nyekel pin. Desain kasebut cocog karo aplikasi sing mbutuhake sambungan sing kuat ing antarane sendi saliyane torsi cilik.

Kajaba iku, iki minangka pengikat sing bisa digunakake lan ora bisa dicopot utawa digunakake maneh amarga desaine. 

  • Kacang las

Tembung las ngandika iku kabeh. Kacang jinis iki mbutuhake welding dhisik kanggo dipasang ing permukaan. Iki bisa digunakake kanthi apik kanggo komponen sing angel digayuh. 

Nampilake benang internal, padha teka ing rong wangun: sirah dibunderaké lan wangun tamparan. Biasane digunakake ing aplikasi sing mung mbutuhake kacang kualitas sing paling dhuwur.

Kacang las ana macem-macem jinis: kacang dasar bunder, kacang dasar tab, kacang dasar slab, lan kacang ujung tabung. 

Bolts

Bolt hex baja galvanis lan kacang ing latar mburi netral, nyorot detail benang hardware kanggo pengikat sing aman

Saiki, ayo ngomong babagan pasangan lanang saka asosiasi nut-bolt. Bolts minangka pengikat sing bakal digunakake karo kacang kanggo sambungan sing kuwat lan aman. Padha duwe thread lanang njaba sing bakal teka bebarengan kanggo nggabungake rong bagéan kapisah mung nalika nut cocog wis Utas wadon dibutuhake. 

Kaya kacang, baut ana sawetara jinis, kalebu:

  • Baut gerbong

Jeneng liya kanggo jinis bolt iki yaiku baut pelatih utawa bolt bajak. Sanadyan biasane digunakake kanggo nyepetake rong potongan kayu, bisa uga ditrapake kanggo nggabungake potongan kayu karo potongan logam utawa rong potongan logam. 

Bagéyan saka popularitas ing industri kayu lan mebel asalé saka wanguné. Baut gerbong duwe sirah sing bunder lan rata, sing ndadekake visual narik kawigaten. Pengikat sing diprodhuksi meh permanen. 

  • Mripate bolt

Nalika ranté dibutuhake kanggo dipasang ing permukaan, bolt mata teka kanggo ngluwari. Ora ana sirah, mung cincin sing dimaksud kanggo nyepetake. Bolts mripat dilengkapi benang internal lan shank alus. Sing terakhir redefines kekuatan, utamané nalika masang kayu kanggo logam lan kosok balene. 

Kemampuan kanggo ngumpul lan disassemble ndadekake padha becik kanggo nggunakake kaping pindho, lan ora mung sapisan. 

Tukang cuci

Mesin cuci kothak logam kanthi sudhut bunder lan bolongan tengah, diisolasi ing latar mburi putih, digunakake kanggo distribusi beban

Washers minangka pengikat sing njaga kacang, lan bantalan poros tetep aman ing sak panggonan. Iki diselehake ing sangisore pengikat liyane lan nyegah supaya ora ngeculake lan tiba. Nanging, panggunaane ora mung mung iki. 

Agen pengikat iki uga bisa digunakake kanggo misahake rong bagean lan nyegah bocor. Nalika iki tegese iki kudu bidang lan horisontal, wangun bisa beda-beda miturut syarat. Kajaba iku, kasedhiya ing macem-macem jinis materi, yaiku, karet, logam, plastik, lan fiberglass. 

Sampeyan luwih bisa milih jinis mesin cuci adhedhasar syarat utama: nyegah karat utawa ngatasi kelembapan. 

  • Washers flat

Desaine mung cocog kanggo nyebarake beban pengikat liyane kanthi merata. Mulane padha cocog logam uga bahan kayu. 

Dheweke duwe kemampuan unik kanggo nyepetake sekrup saka sawetara jinis, kayata sekrup mesin, sekrup kayu, lan 

ngawut-awut nutul dhewe. Padha uga cocog kanggo pengikat sing duwe benang kayata kacang, baut, lan sing duwe bolongan. 

Nanging, siji kudu nggunakake mesin cuci kanthi ukuran sing tepat kanggo njamin umur dawa sendi. 

  • Kunci Washers

Kacang lan baut bisa uga longgar sajrone sawetara wektu amarga kakehan utawa geter. Mesin cuci kunci tumindak minangka agen ngunci lan nyegah supaya ora pindhah saka panggonane. Ing pasar, ana akeh mesin cuci kunci sing dirancang kanggo fungsi tartamtu.

  • Pencuci untu: gerigi untu njaba ana ing permukaan njaba. Iki tanggung jawab kanggo nyekel pengikat ing peralatan listrik lan industri otomotif.
  • Washers kunci ribbed: circumference sing nduweni akeh ridges utawa proyeksi. Kanthi bantuan kasebut, mesin cuci kunci ribbed bisa nangkep permukaan kawin luwih apik.
  • Mesin cuci kunci Nord: saben mesin cuci saka jinis iki duwe cam sing bentuke baji ing sisih siji. Nalika sampeyan nyepetake rong mesin cuci, padha ngunci siji liyane, nyedhiyakake genggeman sing kuat. Sampurna kanggo industri minyak, gas, lan konstruksi. 
  • Wave washers: Kaya jenenge, washers iki wavy. Nalika ditekan, dheweke tumindak kaya spring. Nalika sampeyan nindakake padha karo lumahing kawin, meksa diprodhuksi, tetep joints nyenyet. Sistem suspensi lan bantalan bal luwih kerep digunakake.
  • Mesin cuci kunci tab internal: bunder njero duwe tab sing ditekuk ing sisih njero. Iki dirancang kanggo ngunci keyway saka poros.
  • Mesin cuci kunci tab eksternal: tab kasebut ana ing circumference njaba iki. Kanthi iki, dheweke bisa nyekel permukaan kanthi kenceng lan kanthi mangkono nduweni kualifikasi kanggo aplikasi kinerja dhuwur kayata aerospace.
  • Washers kunci pamisah: Padha teka ing wangun helix, kang mrodhuksi tension antarane fasteners lan lumahing. Kemampuan iki sebabe digunakake ing pirang-pirang industri, kayata mesin umum lan konstruksi. 
  • Spring washers

Ketegangan ing antarane pengikat minangka salah sawijining cara kanggo nyegah mur lan baut supaya ora pisah. Mesin cuci musim semi kanthi desain conical lan pamisah mburi bisa nindakake. Pungkasan iki nggawe gerakan spring antarane rong permukaan. Nalika iki nyegah unlatching, iku uga ndadekake joints luwih fleksibel. 

Sampeyan bisa nemokake ing lawang lan jendhela mobil lan omah sampeyan. Sisih paling apik yaiku sampeyan bisa nginstal kanthi manual, gumantung saka aplikasi kasebut. Utawa nggunakake peralatan otomatis kanggo padha. Macem-macem wujud lan ukuran kasedhiya. 

Paku keling

Rong paku keling kanthi jangkar plastik putih, siji kanthi sirah sing rata lan siji kanthi ujung sing digandhengake, ing latar mburi cahya.

Saka rakitan elektronik cilik nganti struktur gedhe, paku keling bisa nyedhiyani fastening permanen kanggo kabeh. Nanging, siji kekurangan yaiku yen sampeyan nginstal, ora ana cara kanggo mbusak utawa nggunakake maneh. Nanging, sampeyan malah ora perlu nglakoni. 

Paku keling mirip silinder kanthi endhas ing salah siji ujung sing taper mudhun menyang buntut ing sadawane shank sing dawa. Bentuk sirah bisa beda-beda saka bunder nganti heksagonal. Nalika kabeh jinis fasteners liyane sing dibahas ing kene apik, ora ana sing bisa dibandhingake karo kekuatan lan linuwih rivet. 

Padha malah di senengi liwat siji-nggunakake fasteners.

  • paku keling POP

Nalika rong bahan bakal diikat kanthi permanen, paku keling POP utawa paku keling buta digunakake. Padha wangun tubular karo sirah khusus (salah siji slotted utawa countersunk). Ana uga rod tengah disebut mandrel a.

Paku keling POP bisa dipérang dadi:

  • Paku Keling Open-end:  Sing paling umum, iki duwe sirah oval. Utas internal uga ana.
  • Paku keling Countersunk: Sirah sing rata ndadekake pengikat sing cocog kanggo permukaan lembaran logam.
  • Paku keling tertutup: Nalika salah siji sisih perakitan angel digayuh, sampeyan butuh paku keling sirah sing rata kaya paku keling tertutup. Utas internal njamin fastening awet.

Padha gampang kanggo nginstal; kabeh sing perlu punika Pethel utawa gun pneumatik.

  • Paku keling padat

Iki minangka pengikat sing prasaja kanthi awak sing kuwat, batang dawa, lan sirah. Anterior asring deformed amarga hammering rampung kanggo ndandani ing panggonan. Kekuwatane yaiku sebabe digunakake kanggo nggawe pesawat.

  • paku keling semi tubular

Padha digawe saka logam utawa plastik lan duwe bolongan ing sisih ndhuwur. Iku katon mung ngelawan sirah. Struktur sirah bisa beda-beda lan bisa oval, flat, undercut, utawa countersunk. Nalika sampeyan ngetrapake kekuwatan kanggo nginstal, bagean tubular bakal metu. 

Yen sampeyan duwe papan sing kurang nanging butuh pengikat sing padhet, keling tubular bisa digunakake.

kuku

Jinis pengikat pungkasan ing dhaptar kita yaiku kuku. Iki salah siji saka jinis paling tuwa saka fasteners lan wis digunakake ing construction wiwit ing Zaman Perunggu. Padha mbentuk balung mburi sembarang construction lan bisa dituku ing akeh wangun uga ukuran. 

Paku minangka pengikat biasane digunakake kanggo nggabungake artikel kayu nanging bisa digunakake kanggo beton, drywall, lan plastik. Padha dibangun saka macem-macem bahan, kayata tembaga, wesi, tembaga, lan alumunium. Kaya las lan paku keling, paku uga dianggep minangka pengikat permanen. 

Kuku ana macem-macem jinis:

  • Jinis umum: Paling populer kabeh, iki fitur sirah bunder lan digunakake kanggo gabungke kayu.  
  • Kuku kothak: Luwih tipis tinimbang kuku umum, dianggep minangka konstruksi sing luwih entheng.
  • Drywall kuku: 1 inci kanggo 1 1/2 inci dawa; kuku drywall kanggo tujuan hanging ing drywalls.
  • Rampung kuku: Paku kayu sing mirip, iki dikenal kanggo nyedhiyakake finish sing apik lan resik.
  • Kuku sirah kaping pindho: Kanthi rong kepala, bisa dicopot kanthi gampang. Sampeyan bisa digunakake ing scaffolding konstruksi utawa penyonggo sementara.
  • Masonry kuku: Amarga ditrapake kanggo permukaan masonry sing atos, kuku iki luwih kandel lan luwih kuwat.
  • Paku atap: iki bisa dikenali dening kepala gedhe. Desain sing terakhir nyegah nyuwek bahan atap sing tipis kayata sirap utawa aspal. Padha bisa galvanis kanggo nyegah karat.
  • Cincin kandel: Dheweke duwe cincin ing sadawane dawa shank. Kuku iki digunakake kanggo nempelake kayu. 

Cara kanggo milih fastener

  • Ukuran lan wujud: Mikir bab kekandelan saka materi kanggo fastened. Uga, priksa ukuran bolongan; kudu cocog karo bolongan.
  • Bahan: Lingkungan iku penting banget. Dadi, yen kuku bakal digunakake ing pesawat, mesthine bisa ngatasi intensitas getaran.
  • kekuatan: Pengikat sing lemah bisa nyebabake kegagalan peralatan. Kajaba iku, sing kuat bisa ngrusak fungsi kasebut. Dadi, elinga beban sing bisa ditindakake peralatan kanggo nggawe pilihan.
  • Jumlah: Sadurunge miwiti, ngitung jumlah fasteners sampeyan bakal mbutuhake. Iki bakal nyegah sampeyan tuku akeh lan mbuang.
  • biaya: kekiatan lan waé iku loro obyek penting nalika tuku fastener. Dadi, aja tiba kanggo gimmicks marketing murah. 

Kesimpulan

Fasteners penting kanggo meh kabeh industri. Tanpa wong-wong mau, sektor kasebut bakal angel dioperasi. Nanging, sampeyan uga kudu ngerti jinis pengikat sing dibutuhake lan milih sing bener. Muga-muga artikel kita mbantu sampeyan nggawe pilihan sing tepat. Lan yen sampeyan nggoleki perakitan produk kualitas, hubungi kita HiTop Industrial tim kanggo consulation lan layanan. 

Artikel sing gegandhengan

Daftar Isi

Kiriman sing gegandhengan

Javanese

Hubungi Kita Dina, Njaluk Balasan Sesuk

Sampeyan duwe rong cara kanggo nyedhiyakake file

Cathetan: Informasi/berkas sampeyan bakal dijaga kanthi rahasia.

Hai, Aku Sparrow Xiang, COO saka perusahaan HiTop, aku lan tim bakal seneng ketemu sampeyan lan sinau kabeh babagan bisnis, syarat lan pangarepan.