Nggoleki
Nutup kothak panelusuran iki.

Kenapa Produk Injeksi Molded Crack?

Temokake panyebab utama retak ing produk cetakan injeksi lan sinau strategi sing efektif kanggo nyegah lan ndandani masalah kasebut, njamin kualitas lan daya tahan produk.
HITOP / Blog / <a href="https://hitopindustrial.com/jv/kenapa-produk-cetakan-injeksi-retak/" title="Kenapa Produk Injeksi Molded Crack?">Kenapa Produk Injeksi Molded Crack?

Cetakan injeksi minangka proses penting ing manufaktur produk plastik. Iki minangka salah sawijining proses sing paling akeh digunakake saiki. Nanging, sampeyan bisa uga wis weruh manawa produke retak kaping pirang-pirang. Iki nyebabake masalah kanggo pabrikan, sing nyebabake kompromi integritas struktural lan fungsi bagean plastik.

Ngerti kenapa retakan kasebut kedadeyan kudu dibutuhake sadurunge sampeyan entuk jawaban. Iki bakal ndherek pangerten panyebab utama retak, lan cara sampeyan bisa nggunakake kanggo ndandani masalah kasebut.

Mesin presisi ing produksi produk cetakan injeksi

Artikel iki njlèntrèhaké ing ambane apa bagean njaluk retak. Lan apa sing kudu ditindakake kanggo ndandani?

Apa Penyebab Utama Dibalik Retak?

Retak ing produk injection molding umum banget amarga kekuwatan internal lan eksternal. Ing ngisor iki minangka alasan rinci kanggo retak.

Kaku lan Deformasi

Salah sawijining panyebab retak sing paling umum yaiku stres lan deformasi. Biasane kedadeyan nalika ana sing kena pengaruh sajrone utawa sawise proses kasebut. 

Stress Internal

Kaku internal utawa kaku sisa ana ing njero bagian. Iki amarga telung alasan utama.  

  • Overfilling: Kadhangkala, rongga jamur kebak karo bagean plastik molten. Amarga papan sing kurang ing jero cetakan, sanajan sawise proses pendinginan kabeh, ora bakal santai. Iki minangka alesan utama ing mburi stres internal utawa residual.

Iki kedadeyan utamane ing wilayah sing luwih kenthel amarga angel ditanggung. Salajengipun, kaku iki nyebabake retak ing sudhut sing cetha utawa gapura. 

  • Demolding: Sajrone proses ngecor injeksi, nalika bagean sing dicithak dicopot saka cetakan, stres internal bisa disebabake. 

Iki amarga nalika pasukan ejection dhuwur banget, utawa sudhut bagean kang banget cetha, iku bisa break mudhun.

  • Sisipan logam: Bagean plastik lan logam beda banget saka saben liyane adhedhasar titik lebur, suhu, sifat termal, lsp. 

Nalika bagean logam dilebokake ing plastik, ana kemungkinan logam bakal nggawe kaku ing plastik lan nyebabake retakan ing bagean kasebut.  

Tekanan Eksternal: 

Sanajan kabeh proses cetakan injeksi wis rampung kanthi sukses, ana kemungkinan stres eksternal bisa nyebabake karusakan ing bagean kasebut.

  • Faktor lingkungan: Nalika bagean kasebut kena ing iklim sing atos, kayata nalika srengenge utawa udan sing ekstrem, utawa yen ana bahan kimia sing atos, bagean kasebut bisa retak sajrone sawetara detik utawa menit.

Alesan utama ing mburi iki yaiku plastik minangka bahan sing sensitif banget lan ora tahan degradasi. 

Tampilan rinci kabeh proses ngecor injeksi ing tumindak

Tekanan deformasi

Plastik bisa gampang nyusut nalika ora cukup cooling sak proses. Kabeh iki diarani deformasi. Iki bisa gampang nimbulaké kaku ing materi, lan yen tingkat kaku dhuwur banget, iku bisa gampang sijine retak ing produk rampung.

Iki luwih tanggung jawab kanggo nggawe shrinkage lan retak ing materi.

  • Formasi bagean: Carane bagean digawe? apa bahan digunakake ing njero? Lan apa sing kekandelan lan thinness? Kabeh iki bebarengan nyumbang kanggo tatanan bagean.

Elinga yen bagean sing luwih kenthel butuh wektu suwe kanggo adhem, dene bagean sing luwih tipis bisa gampang didinginake.

Siku plastik cetakan injeksi nuduhake resistensi kanggo stres eksternal

Iki minangka sawetara sebab utama kenapa produk cetakan injeksi retak. Bisa uga amarga stres internal lan eksternal. Nanging apa sing isa kita lakoni nèk ana kahanan kaya ngono? Ing ngisor iki ana sawetara faktor sing kudu ditindakake supaya ora retak bagean.

Sastranegara Kanggo Nyegah Retak

Goleki CrackKakehan Kelembapan ing pelet bisa retak plastik. Priksa manawa kanggo garing pelet.
Pilih Material KananSuhu, wektu, lan tekanan kudu tansah akuratAja ngluwihi watesan ing samubarang.
ParamèterSuhu, wektu, lan tekanan kudu tansah akurat. Aja ngluwihi watesan ing samubarang.
KelembapanKakehan Kelembapan ing pelet bisa retak plastik. Priksa manawa kanggo garing pelet

Ringkesan pungkasan

Retak ing produk injeksi-nyetak dumadi kanggo macem-macem alasan, kalebu external utawa internal. Penting banget kanggo mriksa sabab utama masalah lan nggunakake solusi sing bener kanggo ndandani masalah kasebut.

Ngomong karo a profesional kanggo panuntun dhumateng luwih yen sampeyan nate nemoni masalah sajrone utawa sawise proses kasebut, utamane yen retak.

Daftar Isi

Kiriman sing gegandhengan

Javanese

Hubungi Kita Dina, Njaluk Balasan Sesuk

Sampeyan duwe rong cara kanggo nyedhiyakake file

Cathetan: Informasi/berkas sampeyan bakal dijaga kanthi rahasia.

Hai, Aku Sparrow Xiang, COO saka perusahaan HiTop, aku lan tim bakal seneng ketemu sampeyan lan sinau kabeh babagan bisnis, syarat lan pangarepan.