Nggoleki
Nutup kothak panelusuran iki.

CNC Machining vs Printing 3D kanggo Prototypes Metal

Mbandhingake mesin CNC lan printing 3D kanggo prototipe logam. Sinau babagan keuntungan, biaya, kacepetan, lan aplikasi kanggo milih cara sing paling apik kanggo proyek sampeyan.
HITOP / Blog / <a href="https://hitopindustrial.com/jv/mesin-cnc-vs-printing-3d-kanggo-prototipe-logam/" title="CNC Machining vs Printing 3D kanggo Prototypes Metal">CNC Machining vs Printing 3D kanggo Prototypes Metal

Fabrikasi logam minangka teknik sing kalebu nglereni, mbentuk, punching, stamping, shearing, lan welding logam. Dheweke duwe wujud, ukuran, lan potongan tartamtu supaya pas karo mesin sing luwih gedhe minangka bagean saka produk pungkasan. Sawetara cara fabrikasi prototipe logam umum yaiku mesin CNC lan Printing 3D.

CNC Machining vs Printing 3D kanggo Prototypes Metal

Cara kasebut menehi kebebasan kanggo nggawe desain sing luwih cepet lan luwih akurat kanthi kurang ruang kanggo kesalahan. Sejatine, cara CNC mbusak bagean logam kanggo ngasilake produk pungkasan. Ing sisih liya, percetakan 3D nggunakake teknik fabrikasi aditif. 

Ing artikel iki, kita bakal mbandhingake loro lan sinau endi sing bisa dadi pilihan sing tepat. 

Apa Mesin CNC kanggo Prototipe Logam?

Mesin CNC - mesin kontrol numerik komputer nuduhake manufaktur otomatis prototipe logam nggunakake program komputer. Piranti lunak nemtokake gerakan alat kanggo nggawe potongan pungkasan.

CNC Machining kanggo Metal Prototypes

Minangka jeneng kasebut, cara mesin kontrol numerik komputer akurat lan cepet. Saben langkah dikontrol liwat piranti lunak komputer. Iki nuduhake manawa ana kesalahan sing luwih sithik lan butuh tenaga kerja sing dilatih. Sing paling apik yaiku prototipe telung dimensi sing rumit bisa digawe nggunakake piranti lunak dhasar.

Keuntungan saka mesin CNC

Kene sawetara keuntungan utama saka mesin CNC

Cara operasi prasaja kanthi presisi 

Salah sawijining kaluwihan utama mesin CNC yaiku gampang digunakake. Sampeyan mung mbutuhake piranti lunak kanggo desain tartamtu, lan mesin bisa nggunakake printah sawijining. Kajaba iku, desain kasebut akurat lan ngasilake proyek logam sing sampurna. Operasi sing disederhanakake uga mbutuhake tenaga kerja sing kurang ing situs amarga piranti lunak komputer sing ngatur sebagian besar proses kasebut. 

Ora perlu pengawasan

Minangka rembugan ndhuwur, mesin CNC bisa digunakake tanpa akeh pengawasan. Kajaba iku, lagi diprogram kanggo bisa kanggo jam tanpa perlu kanggo ndandani lan pangopènan. Iki ndadekake mesin iki bisa digunakake kanggo jam lan dina ing babagan, menehi output maksimum. 

Skalabilitas dhuwur 

CNC apik yen sampeyan pengin ngasilake sawetara potongan logam. Piranti lunak bisa digunakake ing wektu sing cendhak, nggawe produksi nguntungake lan murah kanggo perusahaan. Sampeyan ora mbutuhake piranti lunak utawa alat khusus kanggo nambah produksi. Piranti lunak mung mbutuhake prentah kanggo ngrampungake pesenan kasebut.

Apa Printing 3D kanggo Prototipe Logam?

Printing 3D utawa manufaktur aditif nggawe komponen logam nggunakake bahan bubuk mentah kanthi pengikat adesif. Bisa nggawe desain rumit kanthi biaya produksi sing murah. Sampeyan bisa nyetel jumlah potongan miturut kabutuhan tinimbang ngasilake massal.

Printing 3D kanggo Prototype Metal

Iki tegese potongan khusus luwih gampang digawe nggunakake Pencetakan 3D. Printing 3D makarya kanthi cepet kanggo ngasilake model telung dimensi miturut desain. Iku bisa uga ing logam, plastik, lan malah jaringan manungsa. Mulane, ana sawetara aplikasi Printing 3D.

Keuntungan saka Printing 3D

Mangkene keuntungan saka Printing 3D: 

Potongan khusus 

Kanthi manufaktur aditif, potongan kanthi bentuk lan ukuran sing ora biasa bisa digawe kanthi gampang. Boten kados CNC, alat nglereni, printing 3D bisa nggawe desain Komplek dening karya ing lapisan. Lapisan bubuk cilik nggawe bentuk kasebut kanthi tepat. 

Sampah minimal

Amarga ora ana pemotongan, bahan mentah ora ilang sajrone proses cetak 3D. Sawetara bahan uga bisa digunakake maneh kanggo nggawe struktur dhukungan kanggo potongan logam. 

Biaya-efektif

Mesin cetak 3D gampang dipasang lan digunakake kanthi rega terjangkau. Ora ana piranti lunak rumit sing dibutuhake, bebarengan karo alat sing sensitif banget ing manufaktur aditif. Pencetakan 3D bisa nggawe potongan kompleks kanthi bahan mentah sing sederhana. 

Panganggone macem-macem bahan 

Logam bisa digunakake bebarengan karo keramik lan termoplastik sing dibutuhake dening mesin. Kanthi sawetara pilihan materi, sampeyan bisa nggawe potongan sing padhet lan awet liwat proses Pencetakan 3D. 

Perbandingan Antarane Mesin CNC lan Pencetakan 3D kanggo Prototipe Logam-Apa sing luwih apik tinimbang liyane?

Sinau luwih lengkap babagan mesin CNC lan printing 3D kanggo prototipe logam kanggo mutusake endi sing luwih apik kanggo perusahaan sampeyan. 

CNC mbuang bahan mentah luwih akeh tinimbang Printing 3D

Mesin CNC nyebabake sampah bahan mentah amarga mbusak bagean logam saka potongan logam sing luwih gedhe kanggo nggawe prototipe. Bahan sing dibuwang ora ana gunane sawise manufaktur. Mesin CNC bisa nggawe nganti 50% scarp saka proses manufaktur. Dadi sampeyan kudu nimbang biaya iki. 

Biaya operasi luwih dhuwur kanggo CNC tinimbang kanggo Printing 3D

Printing 3D luwih murah tinimbang CNC amarga sampeyan ora mbutuhake piranti lunak sing larang lan bahan mentah tambahan. Kajaba iku, sampeyan butuh energi sing luwih sithik kanggo nglakokake mesin cetak 3D dibandhingake karo mesin CNC, saengga bisa nyuda biaya operasional. 

Printing 3D nduweni output sing luwih murah tinimbang CNC

Pencetakan 3D nggawe produk pungkasan kanthi nambahake pirang-pirang lapisan, sing mbutuhake wektu. Mesin bisa digunakake ing 1-5 inci kubik / jam. Minangka asil iki, manufaktur ing akeh bakal njupuk wektu dawa. 

Ing sisih liya, CNC ngethok bahan mentah kanthi cepet kanggo menehi prototipe logam. Sampeyan bisa nemokake mesin CNC sing bisa digunakake ing luwih saka 700 inci kubik / jam. 

CNC mrodhuksi bêsik kuwat lan awet

mesin CNC Cut liwat pamblokiran ngalangi saka logam kanthi tliti; mula, dheweke nggawe potongan logam sing kuat. Ing sisih flip, printing 3D nggunakake lem kanggo nahan materi, sing bisa uga ora kuwat. 

Milih Proses Manufaktur: Mesin CNC utawa Pencetakan 3D?

Nalika milih proses mesin CNC: 

  • Mesin CNC bakal nawakake manufaktur akeh yen sampeyan duwe tenaga kerja trampil kanggo ngoperasikake mesin kasebut. 
  • Yen sampeyan duwe sabar lan wektu kanggo nimbang kacepetan Manufaktur, rigidity, kapasitas mbukak-mbeta, lan urip alat, milih mesin CNC.
  • Manufaktur subtractive CNC bakal becik yen sampeyan nggawe bagean logam ngalangi prasaja. 
  • Mesin CNC nawakake akurasi dimensi lan sifat mekanik; mulane, bagean sing diprodhuksi bakal pas karo mesin sing luwih gedhe. 
  • Yen sampeyan duwe pranata kanggo nambani bagean logam karo blasting manik, anodizing (Tipe II & Tipe III), utawa lapisan bubuk, pilih mesin CNC.

Nalika milih proses printing 3D:

  • Kanggo produksi bagean cepet, sampeyan bisa nyithak 3D kurang saka 24 jam.
  • Iku becik kanggo nalika sampeyan ana ing budget lan kudu Cut biaya. 
  • Pilih printing 3D nalika cara liya ora efektif kanggo ngasilake desain logam geometris sing kompleks. 
  • Printing 3D bisa ngirim bagean sing padha kanthi presisi. 
  • Nalika nggoleki bagean logam sing digabungake karo liyane bahan, kayata TPU utawa wesi logam, printing 3D luwih apik tinimbang liyane.
  • Sawise nyetak 3D, sampeyan kudu ngolah bagean kasebut kanthi blasting media, sanding & polishing, micro-polishing, lan plating logam. Dadi yen sampeyan duwe pranata kanggo iki, pilih cara iki.

Tembung Perpisahan 

Loro-lorone mesin CNC lan manufaktur aditif printing 3D duwe kaluwihan lan kekurangan nalika nerangake pabrikan bagean logam. Sampeyan bisa uga nimbang biaya kanggo Pabrik, wektu dijupuk, jumlah dibutuhake lan intricacy saka Piece logam nalika njupuk proses Manufaktur. CNC becik kanggo manufaktur akeh ing wektu kurang; Nanging, sampeyan bakal mbayar luwih kanggo operasi. 

3D printing punika pilihan banget kanggo potongan khusus sing duwe desain 3D sing rumit. Uga, yen sampeyan pengin supaya biaya produksi kurang, printing 3D tetep ing mriksa. Sampeyan bisa mbandhingake lan nyinaoni panggunaan produk lan siklus urip kanggo milih siji cara tinimbang liyane. 

Artikel sing gegandhengan

Daftar Isi

Kiriman sing gegandhengan

Javanese

Hubungi Kita Dina, Njaluk Balasan Sesuk

Sampeyan duwe rong cara kanggo nyedhiyakake file

Cathetan: Informasi/berkas sampeyan bakal dijaga kanthi rahasia.

Hai, Aku Sparrow Xiang, COO saka perusahaan HiTop, aku lan tim bakal seneng ketemu sampeyan lan sinau kabeh babagan bisnis, syarat lan pangarepan.