Nggoleki
Nutup kothak panelusuran iki.

CNC Prototype Machining: Kabeh Sampeyan Kudu Ngerti

Nyilem menyang mesin prototipe CNC - proses sing tepat nggunakake kontrol komputer kanggo prototipe fungsional. Temokake jinis, langkah produksi, aplikasi & keuntungan.
HITOP / Blog / <a href="https://hitopindustrial.com/jv/mesin-prototipe-cnc/" title="CNC Prototype Machining: Kabeh Sampeyan Kudu Ngerti">CNC Prototype Machining: Kabeh Sampeyan Kudu Ngerti

Sing penting ing produksi yaiku ngowahi ide dadi produk nyata. Iki minangka prototipe. Iki kaya versi nyata saka ide sing mbantu para insinyur lan desainer nyoba lan nggawe kreasi luwih apik. Iku menarik kanggo dicathet yen ana macem-macem cara sing bisa digunakake kanggo nggawe purwarupa, lan Mesin prototipe CNC punika khusus. 

Pangerten CNC Prototype Machining

CNC Prototipe Machining

Minangka jeneng tabet, CNC (kontrol numerik komputer) digunakake kanggo gawé prototipe. Proses kasebut nduweni tujuan kanggo nggawe model fisik lan fungsional sing katon, tumindak, utawa loro-lorone kaya produk pungkasan. Produsen nggunakake teknik iki kanggo mbenerake cacat sadurunge ngasilake ing skala sing luwih gedhe. Saliyane mbantu mbusak kasalahan, uga nyuda biaya sakabèhé.   

Jinis-jinis Prototipe

Prototipe Visual

Diprodhuksi nggunakake umpluk, lempung, utawa plastik, iki minangka prototipe non-fungsi nanging menehi gambaran visual kaya apa produk kasebut. Desainer nggunakake model kasebut kanggo netepake tampilan produk. 

Prototipe Proof-of-Concept

Prototipe sing ora lengkap sing fungsi nanging ora persis kaya produk pungkasan. Sejatine, model iki mbantu nggawe ide lan netepake yen bakal nindakake kanthi apik ing kahanan nyata. Busa, kardus, lan 3D-dicithak bagean digunakake kanggo nggawe. 

Prototipe Presentasi

Prototipe digawe kanthi tliti sing dirancang kanggo tujuan marketing utawa kanggo nuduhake menyang investor potensial. Logam, kaca, plastik kelas dhuwur, utawa liyane bahan kualitas dhuwur digunakake kanggo nggawe prototipe rinci iki. 

Prototipe kerja

Produk fungsional sing kerjane persis kaya produk pungkasan. Kanggo nggawe, bahan kualitas premium kayata kaca, logam, utawa plastik kelas dhuwur digunakake.

Produksi Prototipe CNC

Langkah 1: Ide Desain lan Generasi File 3D

  • Desainer produk lan insinyur brainstorming lan nggambar konsep desain sing beda. Padha fokus ing fungsi, estetika, lan manufaktur.
  • Desain diterjemahake menyang model 3D sing rinci nggunakake piranti lunak CAD. Model iki nemtokake kabeh dimensi, fitur, lan toleransi prototipe pungkasan.

Langkah 2: Urutan Produksi lan Pemrograman CNC

  • Insinyur nemtokake urutan operasi mesin sing optimal. Dheweke nganggep owah-owahan alat, efisiensi mbusak materi, lan nyuda lelungan mesin.
  • Adhedhasar urutan kasebut, piranti lunak khusus ngasilake instruksi G-kode. Iki ngandhani mesin CNC carane mindhah alat, nyetel setelan, lan pungkasane nggawe prototipe.

Langkah 3: Produksi (Mesin)

  • Bahan sing dipilih (plastik, logam, kayu, lan liya-liyane) diamanake ing amben mesin.
  • Piranti pemotong sing beda-beda kaya pengeboran, pabrik, lan pabrik pungkasan dipilih lan diijolke kanthi otomatis sajrone proses adhedhasar program kasebut.
  • Mesin CNC tliti nderek instruksi G-kode, mbusak materi dicokot dening dicokot kanggo mbentuk fitur sing dipengini lan géomètri prototipe.

Operasi Prototyping CNC

Penggilingan

mesin panggilingan CNC

Penggilingan minangka proses manufaktur prototipe subtractive ing ngendi alat silinder puteran kanthi untu nglereni sawetara mbusak materi saka blok padhet lan nggawe wangun sing dikarepake. Proses kasebut bisa digunakake kanggo nggawe geometri kompleks, kontur, slot, lan fitur rumit kanthi bahan kaya logam, plastik, lan kayu. 

Mesin sing digunakake: 3-sumbu, 4-sumbu, lan 5-sumbu mesin panggilingan sing umum digunakake.

Aplikasi: Prototipe kanthi rincian rumit, komponen fungsional, lan dimensi sing tepat, kaya gearbox, unit omah, lan komponen elektronik.

Nguripake

Uga dikenal minangka mesin bubut, ngowahi puteran benda kerja silinder marang alat pemotong stasioner. Alat kasebut mbusak materi nalika benda kerja muter, mbentuk menyang wangun sing dikarepake. Bisa nggawe shafts, bushings, lan gears. Uga bisa digunakake kanggo mesin bola-bali bagean sing padha.

Mesin sing digunakakeAlat bubut kayata mesin bubut Turret karo wadhah alat kanggo owah-owahan alat otomatis lan mesin bubut Swiss-jinis kanggo mesin sing dawa lan bagian sing langsing.

Aplikasi: Prototipe kanggo piston, bantalan, lan pengikat.

mesin bubut, CNC Prototype Machining

Multi-Axis Machining

Mesin CNC 5-axis

Mesin multi-sumbu nggunakake mesin kanthi luwih saka telung sumbu gerakan. Iki mbisakake alat nglereni kanggo nyedhaki workpiece saka macem-macem ngarepke lan nyegat geometris Komplek. Proses kasebut cocog kanggo bagean sing rumit kanthi fitur sing rumit lan undercuts. 

Mesin: 4-sumbu lan mesin 5-sumbu, karo sawetara mesin majeng tekan nganti 9 sumbu.

Aplikasi: Prototipe kanggo cetakan, implan medis, lan komponen mekanik sing rumit.

Panggunaan CNC Prototype Machining ing industri beda

Industri Kelautan

Industri kasebut mbutuhake manufaktur transportasi banyu kanthi skala gedhe kanthi kerajinan sing berkualitas. Pramila otomatisasi karo mesin CNC dibutuhake kanggo ngrampungake panjaluk kasebut. Saka awak nganti hiasan interior, piranti kasebut bisa nindakake kabeh. Contone, pabrik CNC, mesin discharge listrik, lan teknik liyane sing kaya ngono mbantu ngrancang lan ngembangake bagean prau kanggo konstruksi. 

Industri Otomotif

Sadurunge model mobil anyar dadi produksi, sawetara prototipe digawe lan diuji. Mesin CNC digunakake kanggo nggawe prototipe kasebut, ngidini para insinyur nguji desain, fungsi, lan kinerja mobil. Saka bagean mesin gedhe nganti gear cilik, mesin CNC bisa nindakake kabeh. Conto iki minangka mesin pembakaran sing nggunakake macem-macem proses mesin CNC. Iki bisa uga kalebu konversi pamblokiran logam gedhe menyang panel awak engine utawa nggawe piston lan silinder. 

Aerospace

Punika pitados bilih syarat industri aerospace wis spurred wutah lan pangembangan industri CNC. Nanging, mantan mbutuhake peralatan sing digawe kanthi fokus ing safety lan kualitas dhuwur, soko CNC bisa nepaki. Dadi, sampeyan bakal nemokake sawetara komponen sing digunakake ing aerospace sing dikembangake nggunakake CNC, kayata antena, landing gear, manifolds, bushing, lan liya-liyane.

Elektronika 

Konstruksi skala cilik asring dikarepake ing industri elektronik, lan iki kudu konsisten. Mesin CNC nangani bagean internal lan eksternal ing industri elektronik konsumen kanthi apik. Casing logam saka smartphone minangka conto utama. Mesin panggilingan CNC lan router CNC digunakake sacara ekstensif kanggo mbangun iki. Komponen elektronik liyane sing entuk manfaat kalebu PCB, jig, housing, lan heat sink. 

Industri Militer lan Pertahanan

Kabetahane padha karo kabutuhane industri aerospace lan bisa migunani banget ing departemen R&D militèr. Sing terakhir dikenal digunakake kanggo manufaktur pesawat, kendaraan perang, lan akeh aplikasi liyane. Alesan sing digunakake yaiku amarga kemampuan mesin CNC bisa digunakake kanthi lancar kanthi bahan sing paling angel. 

Industri medis

Kanggo njamin nggawe bagean sing nindakake presisi tingkat mikro, mesin CNC digunakake ing industri medis. Saka logam nganti plastik, macem-macem bahan bisa digunakake, sing bisa digunakake dening industri medis. Contone, proses mesin CNC bisa digunakake kanggo tabung biopsi, wadhah implan, prosthetics, gunting bedah, lan liya-liyane. Iki mbutuhake toleransi sing angel lan kudu akurat banget lan presisi ing fungsi. 

Industri lenga lan energi

Panganggone ora mung diwatesi kanggo ngasilake prototipe kanggo barang sing rapuh; uga digunakake kanggo produk sing nduweni kekuatan fisik sing dhuwur, kayata ing sektor minyak lan energi. Industri kasebut butuh bagean sing bisa mbantu produk tambang ing jero inti bumi. Ing sektor energi, mbantu nyuda dampak lingkungan sing ala. 

Kaluwihan saka CNC Prototype Machining

Kanggo pabrikan, ana sawetara keuntungan nggunakake mesin prototipe CNC ing proses manufaktur. Ayo dipriksa sawetara. 

sawetara ekstensif saka bahan

Mesin-mesin iki kompatibel karo sawetara bahan, lan sing paling apik yaiku umume awet. Iki bisa uga kalebu aluminium, stainless steel, seng, baja, magnesium, titanium, kuningan, tembaga, lan tembaga. 

Kualitas lan Konsistensi

Boten kados mesin liyane sing gumantung ing manungsa lan skills, mesin CNC bisa digunakake minangka prentah. Ora mung iki, nanging uga bisa mbaleni proses kasebut tanpa owah-owahan ing prototipe. Iki mbantu nggawe iterasi anyar saka prototipe sing wis ana. Iki uga tegese mesin sing padha bisa digunakake kanggo ngasilake produk pungkasan. 

Terjangkau

Given kemampuan mesin CNC kanggo gawé nomer cilik prototype, Produsèn bisa mriksa carane produk bakal katon utawa bisa. Iki mbantu supaya ora kelangan dhuwit amarga bisa ndandani kesalahan sing kedadeyan ing kumpulan cilik.  

Ngirit Wektu

Ora perlu nggawe cetakan lan prasyarat liyane ngirit wektu karo mesin CNC. Uga, desain bisa diowahi luwih cepet amarga mung modifikasi sing dibutuhake ing piranti lunak CAD lan CAM, lan liyane ditangani dening mesin kasebut. 

Napa milih mesin CNC tinimbang printing 3D?

Temtunipun, mesin CNC duwe pinggiran liwat printing 3D kanggo pembangunan prototipe. Ing ngisor iki sawetara alasan:

  • Bagean sing digawe nganggo mesin CNC luwih akurat amarga mesin bisa njaga toleransi sing luwih cedhak.
  • Proses konstruksi lapisan demi lapisan ing Printing 3D nggawe angel kanggo niru kanthi lengkap potensial mentahan bahan teknik berkinerja tinggi. Ing sisih liya, mesin CNC njaga kekuwatan lan stabilitas bahan kasebut. 

Nyiyapake CAD Model kanggo CNC Prototype Machining: SomeTips

Sampeyan bisa tansah nambah desain kanggo manufaktur, amarga iki bakal nambah kasempatan kanggo nggawe prototipe sukses. Punika ingkang saged panjenengan tindakaken:  

Pasang rongga, pinggir, bolongan, lan tembok kanthi ati-ati.

Mesin duwe watesan, lan mesin CNC ora beda. Mula, disaranake sampeyan ngoptimalake macem-macem bagean saka model CAD kanthi ati-ati. 

Ambane lan diameteripun rongga: Paling pabrik pungkasan mung bisa Cut telu kanggo kaping papat diameteripun. Dadi, kanggo asil paling apik, njaga ambane rongga ing watesan iki.

pinggiran: Njupuk menyang wawasan diameteripun saka alat nglereni nalika desain wis sudhut.

CNC Prototype Machining, Model CAD

bolongan: Bit pengeboran standar duwe watesan, mula elinga ukuran lan ambane sing dibutuhake. Yen bolongan sampeyan mbutuhake diameter sing tepat, nimbang reamers lan alat sing mboseni.  

Ketebalan tembok: Tembok tipis cenderung kedher, lan iki bisa nyebabake alat nglereni bisa kompromi ing permukaan. Dadi, njaga kekandelan tembok paling sethithik 0,8 mm utawa luwih dhuwur.

Pilih CAD Software wisely.

Aplikasi CAD iki wis nyurung pangembangan akeh aplikasi piranti lunak CAD. Mesthi wae, sawetara sing efektif, dene liyane rumit banget kanggo dingerteni lan ditindakake. Mulane, pilih aplikasi CAD sing bener kanggo industri tartamtu. Contone, piranti lunak sing digawe kanggo teknik mesin lan lembaran logam bisa uga ora bisa digunakake kanggo arsitektur, lan kosok balene. 

Nggawe Dhaptar Priksa Sadurunge

Kanggo desain lan fitur sing dikarepake ing prototipe pungkasan, gawe daftar priksa. Iki bakal ngirit wektu lan gaweyan mengko nalika desain mbutuhake modifikasi. 

Nggawe gambar prasaja

Nalika sawetara cara bisa digunakake kanggo ngrancang prototipe, nyederhanakake desain minangka strategi paling apik kanggo nyilikake proses mesin. Contone, dibagi gambar dadi rong bagean lan ngumpulake mengko yen desain rumit.

Kepiye sampeyan milih macem-macem alat pemotong ing mesin CNC?

Nalika milih alat nglereni kanggo mesin CNC, nimbang ing ngisor iki:

  • Jinis materi: Iki penting amarga bahan alat lan geometri beda-beda gumantung saka materi.
  • Sifat mekanik saka materi. Nalika kacepetan nglereni ora optimal, efisiensi nglereni lan umur dawa alat dikompromi. Contone, materi sing atos mbutuhake kecepatan potong sing beda karo bahan sing alus. 
  • Efisiensi Cutting. Kanggo nambah efisiensi alat kasebut, priksa tingkat feed lan ambane potong. Uga, priksa manawa bisa nangani gaya pemotongan sing bakal sampeyan gunakake. 
  • Stabilitas nglereni. Iku mbantu nyegah geter lan resonansi. Kanggo mesthekake iki, netepke rigidity lan stabilitas alat.
  • Urip alat: Luwih dawa umur, luwih murah kemungkinan ngganti utawa ndandani. Mangkono, uga mbantu nyimpen dhuwit. 
  • Biaya: Evaluasi rasio biaya-kinerja alat pemotong. Priksa manawa ana keseimbangan sing cocog antarane rega alat lan kinerja. 

Pikiran Perpisahan

CNC Prototype bisa mbuktekaken dadi investasi sampeyan ora bakal Getun mengko. Dadi, yen sampeyan duwe rencana nambah manufaktur Panjenengan, banjur aja mikir maneh. Mesin iki bakal nggawe perjalanan sampeyan saka piksel menyang prototipe gampang lan migunani. Lan aja lali ndeleng tujuan sampeyan; kuwi sing dadi pertimbangan sing paling penting! 

Pitakonan

Apa alur kerja normal kanggo mesin prototipe CNC?

Proses kasebut kalebu 

  • Nggawe model 3D CA3D CAD
  • Pemrograman CAM 
  • Persiyapan mesin
  • Proses mesin 
  • Rampung lan pengawasan

Pira biaya mesin prototipe CNC?

Biaya mesin prototipe CNC gumantung ing sawetara faktor, kalebu:

  • Jinis materi
  • Biaya tenaga kerja
  • Desain bagean 
  • Geometri
  • Precision lan toleransi 

Suwene iku njupuk kanggo nggawe prototipe CNC?

Wektu turnaround kanggo prototipe CNC bisa beda-beda saka sawetara dina nganti sawetara minggu, gumantung saka kerumitan desain lan beban kerja mesin.

Artikel sing gegandhengan

Daftar Isi

Kiriman sing gegandhengan

Javanese

Hubungi Kita Dina, Njaluk Balasan Sesuk

Sampeyan duwe rong cara kanggo nyedhiyakake file

Cathetan: Informasi/berkas sampeyan bakal dijaga kanthi rahasia.

Hai, Aku Sparrow Xiang, COO saka perusahaan HiTop, aku lan tim bakal seneng ketemu sampeyan lan sinau kabeh babagan bisnis, syarat lan pangarepan.