Nggoleki
Nutup kothak panelusuran iki.

Bedane antarane Feed Rate lan Cutting Speed ing CNC Machining

Temokake pengaruh tingkat feed lan kacepetan pemotongan ing mesin CNC kanggo operasi sing akurat lan efisien kanthi pandhuan pakar HiTop Industrial.
HITOP / Blog / <a href="https://hitopindustrial.com/jv/prabedan-antarane-feed-rate-lan-kacepetan-nglereni/" title="Bedane antarane Feed Rate lan Cutting Speed ing CNC Machining">Bedane antarane Feed Rate lan Cutting Speed ing CNC Machining
Bedane antarane Feed Rate lan Cutting Speed ing CNC Machining

Liwat fungsi otomatis lan kemampuan kanggo nggarap bahan kanthi akurat, mesin kontrol numerik komputer (CNC). minangka alat mesin sing digunakake ing macem-macem industri. Padha gumantung ing manufaktur duwe bathi. Nanging, ngoptimalake kinerja CNC mbutuhake kawruh babagan feed rate lan kacepetan nglereni. Faktor-faktor kasebut saling gegandhengan, lan kesalahan siji bisa nyebabake asil bencana. Iki minangka paramèter kritis sing penting kanggo njamin proses mesin sing akurat lan aman.

Apa sampeyan ngerti?

Ngimbangi kacepetan pemotongan lan tingkat feed kanthi efektif bisa nyebabake umur alat sing luwih dhuwur. Optimasi sing tepat bisa nyumbang kanggo ekstensi 15% nganti 25% ing umur alat, nyuda frekuensi panggantos alat.

HiTop ngenali pinunjul saka feed rate lan kacepetan nglereni, lan sing sabenere blog iki darmabakti kanggo elucidating bédané antarane loro. Tujuane kanggo menehi wawasan sing jelas babagan aspek penting kasebut, mbantu para pamaca ngerti peran sing kapisah ing proses mesin. Ayo dadi delve menyang rincian.

Feed Rate & Cutting Speed | Ringkesan 

Feed Rate & Cutting Speed

Tingkat feed yaiku tingkat ing ngendi alat nglereni ngliwati utawa menyang bahan sajrone mesin. Iku mengaruhi kacepetan ing maju alat lan sesambungan karo workpiece, kang siji duwe impact ing tingkat aman materi. Ing tangan liyane, kacepetan nglereni minangka kecepatan pinggiran alat nglereni outmost babagan materi sing machined. Iki diukur ing rotasi per menit (RPM) lan nuduhake sepira cepet alat kasebut muter sajrone panggilingan.

Opo meneh?

Rotasi lan gerakan alat sing luwih cepet, sing ana gandhengane karo kecepatan pemotongan lan tingkat feed sing luwih dhuwur, mengaruhi kacepetan lan kualitas mbusak materi ing manufaktur. Faktor-faktor kasebut digabungake kanthi signifikan mengaruhi efisiensi lan presisi operasi mesin, dadi aspek penting sing kudu dipikirake kanggo entuk asil sing paling apik ing manufaktur.

Apa Karakteristik Feed Rate? 

Kanggo entuk asil mesin sing paling apik, penting kanggo ngerti operasi feed rate. Iku nemtokake carane cepet alat nglereni traverses materi, mengaruhi carane cepet materi dibusak.

Ayo padha ndeleng karakteristik

  1. Nemtokake Kacepetan Gerakan Alat:

Tingkat feed, yaiku kacepetan ing ngendi alat nglereni mindhah utawa menyang materi, mengaruhi kacepetan umum proses mesin.

  1. Langsung mengaruhi penghapusan materi:

Kacepetan ing kemajuan alat nemtokake sepira cepet materi dibusak, mengaruhi efisiensi operasi mesin.

  1. Interconnected karo Cutting Speed:

Tingkat feed lan kacepetan pemotongan raket banget, lan loro variabel kasebut kudu dioptimalake kanggo kualitas mesin sing paling apik.

  1. Dampak Permukaan Rampung:

Rampung permukaan lan kualitas sakabèhé saka bagean mesin dipengaruhi dening tingkat feed sing dipilih, sing nemtokake kelancaran.

  1. Umur dawa alat:

Ngimbangi tingkat feed penting kanggo ndawakake umur alat pemotong, amarga kecepatan sing berlebihan bisa nyebabake nyandhang durung wayahe lan nyuda umur dawa alat.

  1. Kritis kanggo Formasi Chip:

Nggawe Kripik sing kawangun kanthi apik lan mesthekake mbusak materi sing efektif tanpa masalah kaya chip clogging mbutuhake tarif feed sing tepat.

  1. Beda-beda miturut Bahan lan Alat:

Pangaturan kanggo tingkat feed perlu, gumantung saka materi tartamtu kang machined lan jinis alat nglereni digunakake.

Apa Karakteristik Kacepetan Cutting?

Kacepetan nglereni, kang mengaruhi aman materi lan Rampung lumahing, nemtokake kecepatan sudut alat pemotong. Diukur kanthi rotasi saben menit langsung mengaruhi efisiensi lan umur alat kasebut. Ing ngisor iki sawetara karakteristik kacepetan nglereni.

  1. Nemtokake Kacepetan Rotasi Alat:

Kacepetan nglereni nuduhake kacepetan ing pinggir njaba alat nglereni gerakane relatif kanggo materi, mengaruhi rotasi sakabèhé alat sak mesin.

  1. Diukur ing RPM:

Iku diukur ing rotasi saben menit (RPM), nyediakake nilai quantifiable kanggo kacepetan rotasi alat kang.

  1. Langsung Dampak Tingkat Penghapusan Bahan:

Tingkat ing materi sing dibusak ing mesin, lan kanthi mangkono efisiensi sakabèhé saka proses, langsung kena pengaruh kacepetan nglereni sing dipilih.

  1. Pengaruh Permukaan Rampung:

Rampung permukaan lan kualitas akhir bagean mesin dipengaruhi dening kacepetan nglereni, sing mengaruhi kelancaran.

  1. Pertimbangan kanggo Umur Panjang Alat:

Njaga keseimbangan ing kacepetan nglereni penting kanggo ndawakake umur alat pemotong. Kacepetan sing gedhe banget bisa nyebabake nyandhang prematur, sing nyebabake nyuda umur alat kasebut.

  1. Interconnected karo Feed Rate:

Ana korélasi sing signifikan antarane kacepetan nglereni lan tingkat feed, lan imbangan optimal saka loro iku nemtokake kanggo entuk asil mesin paling apik.

  1. Beda-beda miturut Bahan lan Jinis Alat:

Proses mesin mbutuhake pangaturan sing gumantung saka jinis alat lan materi sing diproses, amarga nemtokake kacepetan nglereni sing optimal.

Napa kacepetan lan feed penting ing mesin?

Loro-lorone penting amarga sawetara alasan ing ngisor iki. 

  • Kacepetan ing ngendi alat nglereni obah lan muter langsung impact efficiency saka aman materi.
  • Mesthekake kacepetan lan feed sing cocog penting kanggo nggawe bahan kerja kanthi akurat lan njaga kekiatan alat kanthi nyegah nyandhang gedhe banget. 
  • Nemokake imbangan sing tepat antarane kacepetan nglereni lan tingkat feed penting kanggo entuk asil sing optimal lan nyegah masalah kaya overheating utawa rusak alat. 
  • Parameter kasebut uga duwe peran penting kanggo nemtokake permukaan permukaan bagian mesin, sing mengaruhi kualitas sakabèhé. 
Grafik Nuduhake Kacepetan lan Feed Rate

Operasi mesin sing efisien, akurat, lan aman mbutuhake pertimbangan sing ati-ati babagan kecepatan lan feed.

Feed lan Kacepetan Motong kanggo Macem-macem Bahan:

Kacepetan nglereni lan tingkat feed saka macem-macem bahan kanggo alat HSS

Apa bedane antarane Feed Rate lan Cutting Speed?

Penting kanggo ngerti beda antarane rong faktor ing mesin. Iki loro paramèter main peran sing beda-beda nanging saling nyambungake kanggo nemtokake efisiensi lan presisi proses mesin. 

Ayo goleki saben faktor kanggo ngerti carane nggawe asil mbusak materi lan operasi mesin sakabèhé.

Faktor Kacepetan nglereni Feed Rate
Alat Urip & Cutting SuhuKacepetan sing luwih dhuwur nyebabake suhu sing luwih dhuwur, sing mengaruhi umur alat.Tingkat feed sing luwih dhuwur nambah wektu nglereni, mengaruhi suhu lan umur alat.
Rampung lumahing & Tandha FeedKacepetan sing luwih dhuwur umume ngasilake finish sing luwih alus.Tarif feed sing luwih dhuwur nyebabake jarak sing luwih gedhe ing antarane alat, sing nyebabake tandha kerang.
Peran ing ShapingTumindak minangka generatrix, nemtokake gerakan sing mbentuk kurva.Tumindak minangka directrix, nuntun gerakan alat.
Arah ChipOra mengaruhi arah chip.Asring mengaruhi aliran nyata arah chip.
Konsumsi DayaKacepetan sing luwih dhuwur nambah kekuwatan pemotongan lan panggunaan daya.Ora langsung mengaruhi gaya pemotongan utawa konsumsi daya.
PangukuranVc (m / min utawa ft. / min) - Kacepetan pinggiran alat relatif marang materi.s utawa f (mm / rev utawa mm / min) - Kacepetan gerakan alat liwat / menyang materi.
Tabel 2: Comparison antarane feed rate lan kacepetan nglereni.
  1. Urip Alat lan Suhu Cutting:

Faktor-faktor kasebut duwe pengaruh gedhe kanggo nglereni suhu lan umur alat ing mesin. Kacepetan pemotongan sing luwih dhuwur bisa nyebabake suhu sing luwih dhuwur, sing bisa mengaruhi umur alat kasebut. Kajaba iku, tingkat feed nemtokake suwene wektu alat nglereni, sing duweni pengaruh ing suhu lan, kanthi mangkono, umur alat kasebut. 

  1. Permukaan Finishing lan Feed Marks:

Faktor loro iki uga mengaruhi finishing permukaan lan tandha feed ing mesin. Kelancaran permukaan mesin dipengaruhi dening kacepetan nglereni, biasane ndadékaké finish sing luwih alus kanthi kecepatan sing luwih dhuwur.

Ing tangan liyane, feed rate mengaruhi jarak antarane alat liwat, mengaruhi tatanan saka tandha scallop. 

  1. Directtrix lan Generatrix:

Istilah "directrix" lan "generatrix" nuduhake unsur ing geometri. Directrix minangka garis tetep sing digunakake kanggo nemtokake kurva, dene generatrix minangka garis sing obah kanggo nggawe kurva. 

Ing istilah sing luwih prasaja, directrix tetep stasioner, nuntun generatrix nalika obah, mbantu nemtokake wangun kurva. Pangertosan peran directrix lan generatrix minangka dhasar ing konstruksi geometris lan formasi kurva. Ing mesin, tujuane yaiku nggawe permukaan geometris kanthi finish sing tepat lan daya tarik estetis. Kanggo nggayuh tujuan kasebut, kita kudu fokus ing kacepetan pemotongan lan tingkat feed, sing dadi parameter kritis.

Bedane yaiku kacepetan nglereni tumindak minangka generatrix, nemtokake gerakan sing mbentuk kurva, nalika gerakan feed minangka directrix, nuntun gerakan alat kasebut.

  1. Arah Chip:

Penyimpangan arah chip saka orthogonal ora kena pengaruh kacepetan nglereni ing mesin. Isih tingkat feed nemtokaken aliran arah chip nyata biasane. Nggawe pangaturan kanggo tingkat feed asring bisa ngontrol carane Kripik sing kawangun sak proses mesin. 

  1. Konsumsi daya:

Nalika mesin, kacepetan nglereni mengaruhi pasukan nglereni lan konsumsi daya. Biasane, kecepatan pemotongan sing luwih dhuwur nyebabake kekuwatan pemotongan sing luwih gedhe lan panggunaan daya sing luwih dhuwur. 

Ing sisih liya, tingkat feed ora langsung mengaruhi gaya pemotongan utawa konsumsi daya. Ngenali bedane iki penting kanggo ngatur syarat daya lan ngoptimalake efisiensi operasi mesin.

  1. pangukuran:

Kacepetan nglereni Vc ing meter per menit (m/min) utawa kaki per menit (ft/min) minangka generatrix. Iki nuduhake kacepetan gerakan pinggir njaba alat dibandhingake karo materi. Tingkat feed, dilambangake dening s utawa f, minangka directrix, lan biasane diukur ing milimeter saben revolusi (mm/rev) utawa milimeter saben menit (mm/menit). Iku tegese kacepetan ing ngendi alat nglereni lelungan liwat utawa menyang materi.

Kepiye sampeyan nemtokake kacepetan potong lan tingkat feed? 

Mangkene carane sampeyan bisa nemtokake:

Konsultasi Data Mesin:

Deleng data mesin sing diwenehake dening produsen alat utawa buku tangan mesin. Data iki biasane menehi saran babagan carane cepet Feed lan Cut bahan beda karo macem-macem jinis alat.

Coba Properties Bahan lan Alat:

Akun kanggo bahan mesin lan karakteristik alat pemotong. Bahan lan alat sing beda bisa uga mbutuhake pangaturan ing faktor kasebut.

Gunakake Formula:

Gunakake rumus mesin sing gegandhengan karo feed saben waos, revolusi per menit (RPM), lan paramèter liyane sing cocog. Rumus kasebut mbantu ngetung tingkat feed sing cocog lan kacepetan pemotongan adhedhasar syarat mesin. Salah sawijining conto nggunakake rumus ditampilake ing ngisor iki.

Formula kanggo nemokake kacepetan lan feed rate

Nindakake Cut Test:

Nindakake potongan tes ing kethokan utawa bahan sampel. Nyetel feed rate lan kacepetan nglereni incrementally nalika mirsani asil, mesthekake imbangan optimal kanggo aman materi efisien lan Rampung lumahing dikarepake.

Coba Kapabilitas Mesin:

Njupuk menyang akun kemampuan saka peralatan mesin. Mesin sing beda-beda bisa uga nduweni kemampuan sing beda-beda, mengaruhi tingkat feed sing disaranake lan kecepatan potong.

Nggoleki Saran Pakar:

Konsultasi karo ahli mesin utawa ahli perkakas sing berpengalaman yen ana kahanan sing durung mesthi. Kawruh lan layanan kasebut bisa menehi wawasan sing migunani babagan milih tarif feed sing cocog lan kecepatan pemotongan kanggo aplikasi mesin tartamtu.

Faktor sing Perlu Ditimbang kanggo Feed Rate lan Cutting Speed ing CNC Machining:

Nalika nemtokake faktor kasebut, nimbang faktor ing ngisor iki:

  1. Tipe Bahan:

Bahan sing beda-beda mbutuhake tingkat feed lan kecepatan potong sing beda-beda. Coba sifat materi, kayata kekerasan lan komposisi, kanggo ngoptimalake paramèter mesin.

  1. Bahan lan Jinis Alat:

Bahan lan jinis alat nglereni mengaruhi tingkat feed lan kacepetan potong sing disaranake. Pilih alat sing cocog kanggo materi sing diproses.

  1. Kapabilitas mesin:

Njupuk menyang akun kemampuan saka mesin CNC. Faktor kaya kacepetan kumparan lan daya muter peran ing nentokake feed rate cocok lan kacepetan nglereni.

  1. Geometri benda kerja:

Kerumitan lan geometri workpiece mengaruhi pilihan feed rate lan kacepetan nglereni. Setel paramèter kanggo nampung wangun lan kontur sing rumit.

  1. Persyaratan Permukaan Rampung:

Coba Rampung lumahing dikarepake saka bagean machined. Rampung sing luwih apik bisa uga mbutuhake pangaturan tingkat feed lan kecepatan potong kanggo entuk asil sing dikarepake.

  1. Kondisi alat potong:

Monitor kondisi alat pemotong. Alat sing dijaga kanthi apik nyumbang kanggo kinerja mesin sing luwih apik. Nyetel tarif feed lan kacepetan nglereni adhedhasar nyandhang alat.

  1. Keterlibatan Alat:

Ngira-ngira pinten alat kasebut melu materi. Nyetel tarif feed lan kacepetan nglereni kanggo ngindhari keterlibatan alat sing gedhe banget, sing bisa nyebabake umur alat lan kualitas mesin.

  1. Strategi mesin:

Pilih strategi mesin sing cocog. Operasi sing beda-beda, kayata roughing lan finishing, bisa uga mbutuhake pangaturan tingkat feed lan kecepatan potong.

  1. Coolant lan Lubrication:

Coba nggunakake coolant utawa lubrication. Pendinginan sing tepat bisa mengaruhi tingkat feed lan kecepatan potong, nyegah overheating lan nambah umur alat.

  1. Rekomendasi Produsen Alat:

Deleng rekomendasi sing diwenehake dening pabrikan alat. Produsen asring menehi pedoman kanggo tarif feed lan kecepatan pemotongan adhedhasar spesifikasi alat.

Kanthi ngevaluasi faktor kasebut kanthi teliti, mesin CNC bisa ngoptimalake pemotongan lan pakan kanggo entuk asil mesin sing efisien lan bermutu.

Sawetara Faktor Teknis:

Ana sawetara faktor liyane sing kudu ditimbang. 

Jalur Non-Linear: 

Ing mesin CNC, tarif feed biasane digandhengake karo gerakan linear, ngendi alat obah terus. Nanging, ana kasus, kaya nalika mesin diameter njaba utawa njero, ing ngendi tarif feed ngetutake dalan busur utawa bunder.

Minangka ambane saka Motong mundhak, amba engagement alat mundak akeh, asil ing path non-linear. 

Nalika nggarap sudhut internal, alat kasebut luwih jero tinimbang sudhut njaba, nyumbang kanggo sifat non-linear saka jalur mesin. Pertimbangan iki penting kanggo nyetel pakan kanggo njamin keterlibatan alat sing efektif lan presisi sajrone mesin non-linear.

Batas Kacepetan Spindle:

Elinga watesan kacepetan spindle:

  • Priksa spek mesin CNC kanggo ngerti kacepetan spindle maksimum.
  • Priksa manawa kacepetan kumparan sing dipilih cocog karo kemampuan alat pemotong.
  • Coba bahan sing digawe mesin; sawetara bahan mbutuhake kacepetan spindle tartamtu.
  • Balance kacepetan spindle kanggo ngluwihi umur alat; kacepetan luwih bisa nambah nyandhang.
  • Temokake kacepetan spindle sing ngimbangi efisiensi nyopot materi lan presisi mesin kanthi optimal.

Ngelingi faktor iki njamin mesin CNC makaryakke ing watesan kacepetan kumparan optimal, mromosiaken efficiency lan kekiatan alat.

Interaksi Kacepetan Motong lan Tingkat Feed:

Nalika nerangake mesin CNC, iku penting kanggo nimbang carane nglereni kacepetan lan feed rate bisa bebarengan. Faktor kasebut nemtokake sepira cepet materi dibusak nalika mesin. 

Kajaba iku, tweaking setelan kasebut mbantu ngrampungake permukaan sing dikarepake ing bagean mesin. Umur alat pemotong bisa ditambah kanthi nggawe keseimbangan paling apik ing antarane kacepetan pemotongan lan tingkat feed, njamin kinerja sing konsisten lan bisa dipercaya sajrone wektu.

Kesimpulan:

Tingkat feed lan kacepetan nglereni minangka faktor penting ing mesin CNC, kanthi langsung mengaruhi kepiye proses kasebut kanthi efisien lan efektif. Nalika kacepetan nglereni sing luwih dhuwur asring tegese mbusak materi sing luwih cepet, penting kanggo netepake materi alat lan kemampuan mesin kanthi teliti. Ing tangan liyane, tingkat feed nemtokake ambane saka Cut lan, Akibate, jumlah materi dibusak karo saben pass.

HiTop Industrial - Serahake Proyek Sampeyan menyang Pakar

Ing HiTop, mesin CNC kita layanan iku top-notch. Sampeyan bisa dipercaya kanggo pandhuan pakar lan layanan sing dipercaya. Temokake presisi lan keunggulan karo solusi mesin CNC HiTop. We nyedhiyani pitulungan cetha kanggo nyukupi kabutuhan mesin. Hubungi kita kanggo panuntun dhumateng akurat lan layanan gumantung ing mesin CNC. Kita njamin pengalaman sing lancar kanggo para klien, tansah ngasilake asil sing berkualitas.

Komitmen kita kanggo kepuasan sampeyan. Ngandelake kabeh syarat mesin CNC, lan supaya keahliane nuntun sampeyan sukses. Yen sampeyan duwe pitakon utawa pengin ngatur rapat konsultasi, hubungi kita lan supaya ahli mbantu sampeyan ing proyek sampeyan. 

Pitakonan Paling Sering:

Apa Tingkat Feed lan Kacepetan CNC?

Iku kacepetan ing kang alat nglereni gerakane tengen materi. Kacepetan, asring diukur ing RPM (rotasi per menit), yaiku sepira cepet alat utawa benda kerja muter. Bebarengan, padha nemtokake carane cepet materi dibusak sak mesin CNC.

Apa Bedane Antarane Feed Rate lan SFM?

Tingkat feed nuduhake carane cepet gerakane alat dibandhingake karo workpiece, nalika SFM (Surface Feet per Minute) nuduhake carane cepet pinggiran njaba alat obah. SFM nganggep diameter alat kasebut, mbantu ngontrol kacepetan pemotongan kanthi luwih tepat.

Apa Bedane Antarane Kedalaman Potong lan Tingkat Feed?

Kedalaman potong yaiku sepira jero alat kasebut ngethok bahan kasebut. Tingkat feed yaiku sepira cepet alat kasebut ngliwati benda kerja. Padha faktor kapisah nanging impact mesin bebarengan; nyetel siji mengaruhi liyane lan pengaruhe efficiency aman materi.

Artikel sing gegandhengan

Daftar Isi

Kiriman sing gegandhengan

Javanese

Hubungi Kita Dina, Njaluk Balasan Sesuk

Sampeyan duwe rong cara kanggo nyedhiyakake file

Cathetan: Informasi/berkas sampeyan bakal dijaga kanthi rahasia.

Hai, Aku Sparrow Xiang, COO saka perusahaan HiTop, aku lan tim bakal seneng ketemu sampeyan lan sinau kabeh babagan bisnis, syarat lan pangarepan.